Головна Новини Світ ЄС У Нідерландах запропонували відправити біженців до «безпечних регіонів» на заході України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нідерландах запропонували відправити біженців до «безпечних регіонів» на заході України

У партії ВВВ заявили, що не можуть розмістити всіх біженців із України. Там зазначили, що в Україні є безпечні регіони, де можна розміститися, пише DutchNews, повідомляють «Коментарі»

30 січня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:

Депутат партії ВВС Мона Кейзер заявила, що Нідерланди не можуть розмістити всіх біженців із України. За її словами, вже минуло два роки війни, країна ухвалила десятки тисяч українців. Саме тому депутат вважає, що українських біженців можна відправити додому до тих регіонів, які вважаються спокійними.

У Нідерландах запропонували відправити біженців до «безпечних регіонів» на заході України

В Нідерландах кажуть, що прийняли багато біженців

При цьому Кейзер заявила, що захід України їй здається "щодо стабільним". При цьому вона поцікавилася, якою буде позиція тимчасового кабінету міністрів, якщо Київ попросить відправити назад громадян України, які можуть бути призвані на військову службу. Вона не виключила, що сотні тисяч військовозобов'язаних бігли за кордон. На її думку, деякі можуть опинитися у Нідерландах.

Водночас парламентар GroenLinks/PvdA Джуліан Бушофф назвав пропозиції BBB "тривожними".

"Незбагненно, що BBB розглядає можливість відправлення людей назад до країни, яка перебуває у стані війни"
, — сказав він.

Як писали "Коментарі", деякі країни також почали замислюватись над підтримкою українських біженців. Наприклад, Норвегія повідомила про радикальне скорочення допомоги українцям, які прибувають до країни. Так, українцям, які, наприклад, проживають у приватних будинках, більше не надаватимуть фінансових виплат.

Крім того, "Коментарі" писали, що одна з груп українських біженців має залишити Нідерланди до березня 2024 року. Повідомлялося, що близько 100 тис. громадян України, які втекли від російського вторгнення, можуть залишатися в Нідерландах без будь-яких умов із захистом до 4 березня 2025 року. Проте громадяни третіх країн, які жили в Україні та потрапили до Нідерландів після військової агресії РФ, мають повернутися до своїх країн до 4 березня 2024 року або подати заявку на надання притулку через звичайну систему.

Також "Коментарі" писали, що президент Володимир Зеленський запропонував по-іншому виплачувати допомогу українським біженцям, які перебувають за кордоном.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dutchnews.nl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини