У Орбана ухвалили остаточне рішення щодо переговорів про вступ України до ЄС

Партія Орбана подала до парламенту резолюцію проти переговорів щодо вступу України до ЄС

Правляча партія Угорщини представила до парламенту резолюцію, яка закликає уряд не підтримувати початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Ці кроки відбуваються на тлі того, що прем’єр-міністр Віктор Орбан посилює тиск на Брюссель напередодні вирішального саміту Євросоюзу наступного тижня.

Його правляча партія "Фідес" заявила, що початок переговорів щодо вступу України має ґрунтуватися на консенсусі між державами-членами, а "умов для цього сьогодні немає".

У листопаді Єврокомісія оприлюднила звіт про прогрес України та інших країн на шляху до вступу до Європейського Союзу. У документі була рекомендація розпочати переговори щодо вступу України та Молдови. Для такого рішення потрібна згода всіх країн-членів ЄС. Питання обговорять на саміті лідерів країн, які входять до блоку, 14-15 грудня.

Проти початку переговорів щодо вступу України до Євросоюзу вже відкрито виступила Угорщина.

Така позиція офіційного Будапешта непокоїть лідерів ЄС. Саме тому президент Франції Еммануель Макрон запросив прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана на переговори у Парижі. Причина для розмови – відверта розмова для пошуку компромісу щодо початку переговорів з Україною щодо її вступу до Євросоюзу. Зустріч має відбутися наприкінці цього тижня.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому Володимир Путін робить ставку на 2024 рік: чи готовий він до відкритої війни із Заходом.

Також видання "Коментарі" повідомляло - ще в одній країні ЄС заявили, що не уявляють Україну в блоці.