Головна Новини Світ ЄС У Орбана відкинули можливість зустрічі з Зеленським і виставили Україні ультиматум
commentss НОВИНИ Всі новини

У Орбана відкинули можливість зустрічі з Зеленським і виставили Україні ультиматум

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що зустріч прем’єра Віктора Орбана та президента Володимира Зеленського є неможливою, і вона не відбудеться доти, доки Київ не виконає вимоги Будапешту

5 березня 2024, 18:22
Поділіться публікацією:

Як повідомив Петер Сійярто зустріч на найвищому рівні не відбудеться через позицію України, яка начебто не хоче "повертати права" угорській національній спільноті.

У Орбана відкинули можливість зустрічі з Зеленським і виставили Україні ультиматум

Петер Сійярто

Як підкреслив міністр, Угорщина отримала документ від уряду України щодо прав меншин. Проте, як заявив Сійярто, він начебто не містить жодного прогресу у питанні так званого "відновлення прав" угорців у Закарпатській області.

"Поки в Україні не буде створено законодавство, необхідне для відновлення прав угорської національної громади, – умови для зустрічі на вищому рівні просто не можуть бути виконані", 
- заявив Сійярто.

Угорській міністр висловив сподівання, що українська сторона в майбутньому все ж зможе "показати прогрес" у цьому питанні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що буквально напередодні Сійярто заявив про те, що зустріч між президентом Володимиром Зеленським та угорським прем’єром Віктором Орбаном не відбудеться, бо для цього потрібно виконати "деякі попередні умови". За його словами, ці умови наразі не виконано. При цьому Сійярто не сказав, про які саме умови йдеться.

Разом з тим відомо, що наприкінці січня Петер Сійярто побував з візитом в Україні, де зустрівся з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Під час тих відвідин України Сійярто заявляв, що для зустрічі між Зеленським та Орбаном має пройти "довгий шлях". За словами угорського політика, це станеться, коли Україна виконає умови Угорщини.

При цьому відомо, що Угорщина протягом повномасштабного вторгнення Росії в Україну підтримує власне РФ. Окремі військові та політологи відзначали, що начебто російський диктатор Володимир Путін пообіцяв Орбану на знак подяки віддати Закарпаття.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 березня 2024, 19:03

Чудово! Корумпованим Божим нацистам не варто потакати. Вони скоро втратять доступ до Чорного моря і Дунаю тому, що Росія зробить все, щоб убезпечити і взяти під контроль цей регіон. Ще і бонус отримає: перекриє контрабанду зерновим мафіозі; Молдову з Приднестровям; або і котел зовсім замкне. Тоді у Бандерівців буде зовсім обмежені варіанти: Польша Словакия Угорщина, а вони з усіма пересварились. Погано, що Світ і Молдову втратить.


Новини