Головна Новини Світ ЄС У Польщі не стали мовчати: Орбан отримав рішучу відповідь за свої заяви
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі не стали мовчати: Орбан отримав рішучу відповідь за свої заяви

Польща закликала Угорщину вийти з Європейського Союзу після скандальних заяв Віктора Орбана.

29 липня 2024, 08:22
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив поляків у "лицемірній політиці" заявивши, що ті співпрацюють з РФ, однак критикують за подібну діяльність Будапешт. У Польщі відреагували на заяви угорського лідера та закликали вийти з ЄС. 

У Польщі не стали мовчати: Орбан отримав рішучу відповідь за свої заяви

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

На заяви Орбана відповів заступник очільника МЗС Польщі Теофіл Бартошевський, який наголосив, що на відмінно від Угорщини, Польща не веде бізнес з Росією, адже вважає повномасштабне вторгнення РФ також атакою на свою країну, ЄС та НАТО. Також Бартошевський заявив, що Орбан через постійну критику ЄС та дружбу з Путіним може вийти з організації та долучитись до союзу з російським диктатором.

"Я не дуже розумію, чому Угорщина хоче залишатися членом організацій, які їм так не подобаються і які нібито погано до них ставляться. Чому б йому не створити союз з Путіним і з деякими авторитарними державами такого типу? Якщо ти не хочеш бути членом якогось клубу, ти завжди можеш вийти. Це, безумовно, антиєвропейська, антиукраїнська, антипольська політика на цей час", — відреагував Бартошевський.

Теофіл Бартошевський також додав, що Орбан блокує близько пів мільярда євро з Європейського фонду миру, які мали б піти Польщі на відшкодування військової техніки, яку поляки передали Україні.

Нагадаємо, що Віктор Орбан виступив у румунському курортному містечку Беїле-Тушнад, де звинуватив Польщу у "найбільш лицемірній політиці в усій Європі", бо нібито ті "безсоромно ведуть бізнес" із Росією. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час виступу в Румунії Орбан зробив скандальні заяви не лише про Польщу, але й про війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, чи має Віктор Орбан план закінчити війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини