Головна Новини Світ ЄС У Польщі почнуться масові перевірки населення на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі почнуться масові перевірки населення на коронавірус

Масові перевірки на коронавірус почнуть з південних регіонів Польщі

23 листопада 2020, 14:44
Поділіться публікацією:

Друга хвиля епідемії коронавірусу змушує уряди європейських країн вводити нові методи запобігання захворюванню. Так, досвід Словаччини, в якій провели масові тести на коронавірус серед населення, має намір перейняти і Польща. З такою заявою виступив заступник міністра охорони здоров'я Польщі Вальдемар Краска.

У Польщі почнуться масові перевірки населення на коронавірус

"Я думаю, що ми будемо слідувати методу, який застосовувався в Словаччині. Там було протестовано 3,8 мільйона словацьких громадян в три етапи", — заявив чиновник.

Глава польського міністерства охорони здоров'я зазначив якість і ефективність методу, який використовували його словацькі колеги. Польща вже може похвалитися фахівцями, які розробляють інструкції для масового тестування громадян.

Для початку, тести проведуть для жителів південних регіонів, в яких найбільш високий, згідно зі статистикою, рівень захворювання.

Як повідомляв портал "Коментарі", влади України прийняли рішення щодо закупівлі 6 мільйонів експрес-тестів на визначення вірусу COVID-19 в організмі людини. На їх закупівлю з бюджету буде виділено 1 мільярд гривень — саме таку суму схвалив Комітет Парламенту з питань бюджету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини