Головна Новини Світ ЄС У Польщі розповіли, скільки біженців з України очікують, якщо розпочнуться воєнні дії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі розповіли, скільки біженців з України очікують, якщо розпочнуться воєнні дії

В сусідній країні готуються до напливу біженців з українських територій

29 січня 2022, 19:30
Поділіться публікацією:

В Міністерстві внутрішніх справ Польщі розповіли, що готуються до ймовірного напливу близько мільйона біженців з України у разі воєнних дій на території України. Про це повідомляє Польське радіо.

У Польщі розповіли, скільки біженців з України очікують, якщо розпочнуться воєнні дії

Польща готується приймати українців, фото з відкритих джерел

Заступник міністра внутрішніх справ Мацєй Вонсік наголосив, що Польща, як сусідня з Україною повинна підготуватися прийому біженців, що втікатимуть від війни, яка може розпочатися між Росією та Україною. За словами Мацєя Вонсіка, уряд розробляє план дій на випадок реалізації найгіршого сценарію.

Тому вже обладнують переходи, розпочали проводити заходи з пошуку місць для розміщення біженців, роблять запаси продовольства та медикаментів. Представник міністерства наголосив, що біженці з України перебуватимуть під захистом Польщі відповідно до Женевської конвенції.

"Там, де насправді є біженці, ми повинні їм допомогти, таке міжнародне право, але це також правила співіснування цивілізованих людей, принципи європейської та християнської культури", — пояснив заступник міністра.

Чиновник висловив думку, що Кремль не буде вчиняти ніяких агресивних дій, принаймні до закінчення зимових Олімпійських ігор, бо це може погіршити стосунки Росії з Китаєм.

28 січня в Польщі відбулося засідання Ради національної безпеки, під час якого обговорювали безпекову ситуацію в Україні. За словами президента Анджея Дуди, такого напруження в Європі та загрози війни не було з 1989 року. 

Як повідомляв портал "Коментарі", стали відомі результати дослідження. Українці відповіли, чи вступить Україна до НАТО та чи візьмуть участь в теробороні в разі війни з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрій

29 січня 2022, 22:58

Біжанці є зрадниками країни, громадянин своєї країни повинен захищати свою країну а не тікати з неї.


Новини