Головна Новини Світ ЄС У Польщі стався масштабний витік військових даних: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі стався масштабний витік військових даних: що відомо

Деяка інформація, яка потрапила у вільний доступ, є надзвичайно цінною для іноземних спецслужб

14 січня 2022, 16:10
Поділіться публікацією:

У вільному доступі опинилась інформація про озброєння польської армії, програмне забезпечення, кількість боєприпасів, запчастини до бойових машин. Про це пише видання Onet, передають "Коментарі".

У Польщі стався масштабний витік військових даних: що відомо

У Польщі стався витік даних про озброєння армії. Фото з відкритих джерел

На думку експертів, витік цих даних  дуже цінний для іноземних спецслужб. Зокрема, чимало інформації стосується техніки, яка лишилась у поляків після розвалу СРСР, а також того, що закуплялось у Ізраїлю, Німеччини та США. У мережу виклали усе про базу ресурсів польської армії — від ноутбуків, білизни і ковдр до винищувачів та ракет. Базу даних, яку виклали у мережу, скачали користувачі з десятків країн. Найбільше нею зацікавились росіяни та китайці.

"Дані, оприлюднені у військовій мережі, становлять 1 мільйон 757 тисяч 390 записів. Щоб продемонструвати масштаби витоку, достатньо сказати, що кількість вогнепальної зброї калібру до 30 мм, її частин та інструментів становить 2800 предметів.  З більш ніж 1,7 мільйона оприлюднених записів випливає детальний стан володіння всією польською армією, а також нестача її обладнання. З перепису можна визначити, наприклад, яка техніка не працює чи чого не вистачає польській армії", — розповіли польські військові журналістам видання. 

Нині польські спецслужби працюють над пошуком зловмисників.

Нагадаємо, в Україні у ніч з 13 на 14 січня невідомими хакерами було заблоковано державні сайти основних міністерств та сайт "Дія". Зловмисники лишили повідомлення про те, що всі дані українців було злито у вільний доступ. В уряді цю інформацію спростували. Частина сайтів працює, як і раніше.

Читайте також: Федоров прокоментував, чи потрапили до хакерів після взлому державних сайтів дані українців з реєстрів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини