Головна Новини Світ ЄС У Польщі виявили понад 500 підроблених українських COVID-сертифікатів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі виявили понад 500 підроблених українських COVID-сертифікатів

Згідно з польським законодавством, використання фальшивих документів карається штрафом

28 жовтня 2021, 23:28
Поділіться публікацією:

Польські прикордонники з початку 2021 року виявили 554 сфальшовані українські COVID-сертифікати. Про це повідомляє Надбужанський відділ прикордонної служби Польщі. Цього року співробітники прикордонної служби Надбужанського відділу виявили 554 випадки використання підроблених міжнародних сертифікатів із вакцинації проти COVID-19. Їх видавали в Україні. Зазвичай фейкові сертифікати ідентифікували на етапі паспортного контролю, коли у прикордонників виникла підозра.

У Польщі виявили понад 500 підроблених українських COVID-сертифікатів

Польща (фото з відкритих джерел)


Контрольними пунктами-лідерами з виявлення підроблених сертифікатів є "Рава-Руська-Гребенне" (352 випадки), "Довгобичув-Угрів" (76 випадків), "Зосин-Устилуг" (74 випадки) та "Ягодин-Дорогуськ" (52 випадки) . Відповідно до польського законодавства, використання фальшивих документів карається штрафом, обмеженням волі або позбавленням волі на строк від 3 місяців до 5 років. Після виявлення підробок та закінчення процедур оформлення документів польські прикордонники забороняли в'їзд до Польщі та депортували порушників.


Нагадаємо, польські виробники закриють потребу в кисні українських лікарень, заявив Віктор Ляшко. Один із заводів-постачальників медичного газу, що закрилися на ремонт, розташований на заході України. Тому зручніше везти балони з Польщі, ніж із протилежного напрямку – із Запорізької, Донецької чи Луганської областей. Міністерство інфраструктури надало всі необхідні дозволи постачальнику. Кілька машин уже прибули і привезли балони з киснем до лікарень, які його потребували негайно. Питання, скільки коштувала термінова покупка, Ляшко проігнорував. Водночас, сказав, що це проблема постачальника, за якою контрактною ціною він домовився.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини