Головна Новини Світ ЄС У Румунії натякнули, що у грудні Україна отримає потужну підтримку від ЄС: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Румунії натякнули, що у грудні Україна отримає потужну підтримку від ЄС: деталі

У МЗС Румунії наголосили, що на грудневому саміті ЄС погодить всеосяжний пакет підтримки України

13 листопада 2023, 16:25
Поділіться публікацією:

На грудневому саміті лідери країн-членів Євросоюзу мають підтримати широкий та всеосяжний пакет допомоги для України. Як передає портал "Коментарі", таку новину відкрила міністр закордонних справ Румунії Луміница Одобеску, спілкуючись зі ЗМІ перед зустріччю глав МЗС країн-членів ЄС у Брюсселі.

У Румунії натякнули, що у грудні Україна отримає потужну підтримку від ЄС: деталі

Луміница Одобеску. Фото з відкритих джерел

Луміница Одобеску зазначила, що на майбутній зустрічі наступного місяця ЄС повинен буде надіслати "чіткий політичний сигнал" про те, що в блоці немає місця для коливань щодо подальшої допомоги для України, яка продовжує давати відсіч широкомасштабній російській агресії.

Глава МЗС Румунії заявила представникам мас-медіа, що Євросоюз наголошує на необхідності підготовки "широкого та всеосяжного пакету допомоги для України для його прийняття під час Європейської ради у грудні".

Одобеску впевнена, що між лідерами Євросоюзу у грудні не буде політичних розбіжностей щодо створення фінансового інструменту для оборонної підтримки для України в рамках Європейського фонду миру.

Читайте також на порталі "Коментарі" — колишні топ-особи НАТО зробили неоднозначні заяви щодо територіальної цілісності України. Генсек НАТО 2009-2014 років Андерс Расмуссен закликав Альянс прийняти нашу країну до блоку, незважаючи на окуповані території. Корейський сценарій завершення війни з РФ (фактично розділ України) пропонує екс-командувач НАТО військами НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс. У РФ вже аплодують таким пропозиціям, бачачи у них стимул для продовження агресії. В Офісі президента України саме про це і попереджають – мовляв, самі подібні розмови явно провокує РФ на подальшу ескалацію. І все ж такі розмови ведуться. І зараз – досить голосно, як і розмови про необхідність якнайшвидших переговорів. Чому теми актуалізувалися? Як на це слід реагувати? До чого це може спричинити? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини