Головна Новини Світ ЄС У шлунку литовця знайшли кілограм цвяхів
commentss НОВИНИ Всі новини

У шлунку литовця знайшли кілограм цвяхів

Деякі об'єкти мали довжину 10 сантиметрів

2 жовтня 2021, 09:57
Поділіться публікацією:

Зі шлунку литовського чоловіка видалили більше кілограму цвяхів, гвинтів, гайок та ножів. Про це повідомляє литовський суспільний мовник LRT.

У шлунку литовця знайшли кілограм цвяхів

Клайпедська університетська лікарня, фото LRT

Лікарі повідомили, чоловік місяць ковтав металеві предмети. Деякі об'єкти мали довжину 10 сантиметрів. Це вдалося вирахувати лікарям, які робили операцію в Клайпедській університетській лікарні. Хірург, що провів таку операцію, назвав це "унікальним" випадком. 

Чоловіка доставили у лікарню через біль у шлунку. Коли йому провели рентген, то були шоковані. У шлунку були навіть шурупи для дерева. При цьому паціент до останнього не зізнавався у тому, що він вживав.

"Це неправда. Сторонні тіла самі по собі не є дуже рідкісною патологією, але така кількість — унікальний випадок", — сказав Шарунас Дайліденас, хірург відділення абдомінальної та ендокринної хірургії КУЛ.

Як розповідає лікар, 80% чужорідних тіл виводиться природнім шляхом, а решту треба витягати ендоскопічно і в 1% треба проводити операцію. 

“Така кількість чужорідних тіл унікальна. Операцію також проводили, тому що існувала клінічна підозра, що всі ці сторонні тіла перфорували або, іншими словами, прокололи живіт", — каже хірург.

Предмети, які ковтав пацієнт, пошкодили стінку шлунка, поставивши під загрозу його життя. Зараз стан чоловіка стабільний. Йому надають психологічну допомогу. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які продукти можуть "зруйнувати" ваш шлунок. З неправильного харчування починаються різні порушення шлунково-кишкового тракту, зокрема гастрит і виразка. Уважно вивчайте склад продуктів, які купуєте. Якщо на етикетці написано "без цукру", це зовсім не означає, що в ньому немає інших компонентів (сорбіту, цукрового сиропу), які здатні нашкодити шлунку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини