Головна Новини Світ ЄС У Словаччині кандидат в прем'єри заявив, що скасує військову допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Словаччині кандидат в прем'єри заявив, що скасує військову допомогу Україні

Скасовувати поставки зброї та боєприпасів пообіцяв колишній очільник уряду Роберт Фіцо

18 вересня 2023, 22:15
Поділіться публікацією:

В Словаччині скасують  військову допомогу  і політичну підтримку України, коли уряд очолить  новий прем'єр-міністр та екс-урядовець,  політик-популіст Роберт Фіцо.

У Словаччині кандидат в прем'єри заявив, що скасує військову допомогу Україні

Роберт Фіцо (фото з відкритих джерел)

Зараз політика вважають  головним претендентом на цей пост  після того, як відбудуться  дострокові парламентські  вибори, які очікують в  цій країні  30 вересня та відомий, як  лідер партії Smer. Саме цій політичній силі  прогнозують перемогу під час цьогорічної  політичної  кампанії.

"Якщо Smer увійде до складу уряду, ми більше не будемо відправляти зброю та боєприпаси в Україну", — зробив заяву  Фіцо Associated Press.

Як він стверджує, подальша  війна  — прогнозована, з цієї причини ніяка  військова допомога  владі України не допомагатиме: марно казати, що Росія  поверне  території, які вже окупувала на території України, висловивсь  Фіцо. "Наївно думати, що Росія залишить Крим", — додає  політик.

Як він стверджує,  українська влада  повинна  укласти компромісну "мирну угоду" з Росією. Щоб в  Москві та Києві швидше дійшли  "згоди", словацький політик  рекомендує скористатись  впливом  Сполучених Штатів  та Євросоюзу. Ще  Фіцо публічно процитував  пропагандистську  заяву  Росії, що на Донбасі 8 років РФ воює з "українськими нацистами". 

При цьому, з останньою  заявою  Фіцо виступив перед місцевими  виборцями, проводячи свою  передвиборчу кампанію  у Топольчанах.

"Війна в Україні почалася не вчора і не минулого року. Вона почалася у 2014 році, коли українські нацисти і фашисти почали вбивати російських громадян на Донбасі і в Луганську", — сказав  політик. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Словаччина призупинила український агроімпорт

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини