Головна Новини Світ ЄС У Великобританії та Франції суперечка через рибу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Великобританії та Франції суперечка через рибу

У зв'язку з цим Франція погрожує з вівторка ввести санкції проти Британії

2 листопада 2021, 00:55
Поділіться публікацією:

Президент Франції Емманюель Макрон та прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон зустрілися 31 жовтня, щоб спробувати вирішити суперечку з риболовлі у Ла-Манші. Франція навіть заговорила про санкції проти Великобританії, якщо останні не поступляться. Про це повідомляє міжнародне інформаційне агентство AP. Після сьогоднішніх переговорів Макрон і Джонсон залишилися на своїх конкурентних позиціях у суперечці своїх країн після Brexit з приводу вилову риби в Ла-Манші.

У Великобританії та Франції суперечка через рибу

Корабель - фото з відкритих джерел


У зв'язку з цим Франція погрожує з вівторка ввести санкції проти Британії. Серед обмежень – заборона британським човнам заходити до деяких зі своїх портів та посилення перевірки човнів та вантажівок, які перевозять британські товари. Париж також припустив, що він може обмежити постачання енергії на Нормандські острови — регіони Британської корони, що знаходяться біля узбережжя Франції і залежать від французької електроенергії. Це все станеться, якщо до вівторка більше французьких суден не отримають ліцензії на вилов риби у водах Великобританії. Риболовля — це крихітна галузь з економічної точки зору. Але це важлива частина таких морських держав, як Велика Британія та Франція. Після Brexit Великобританія почала контролювати, хто ловить рибу у її водах.

Париж стверджує, що деяким судам було відмовлено у дозволах на риболовлю у водах, де вони довго плавали. Великобританія каже, що задовольнила 98% заявок від судів ЄС, і тепер суперечка зводиться лише до кількох десятків французьких човнів із недостатньою документацією.


Нагадаємо, за минулий період 2019 року промисловий вилов риби та інших водних біоресурсів збільшився на 63% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомляє Agronews. "У період із січня до жовтня 2019 року українські рибалки виловили у Чорному морі близько 13 тис. тонн риби та інших біоресурсів. За цей же період 2018 року показник був набагато нижчим – 7,8 тис. тонн", — сказано в повідомленні. Варто зазначити, що загальний промисловий вилов риби в Україні зріс до позначки 34 тис. тонн. Крім Чорного моря, рибалки активно робили вилов риби в Азовському морі, безлічі водойм та лиманах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини