Угорщина близька до кризи. Голова центрбанку країни критикує Орбана

Керівник банку Угорщини критикує прем'єр-міністра Віктора Орбана та його уряд. Дьордь Матольчі вважає, що Угорщина є однією з найбільш вразливих країн світу.

Угорщина близька до кризи, стверджує голова Національного банку Угорщини Дьордь Матольчі. З різкою критикую на адресу уряду Віктора Орбана він виступив на засіданні парламентського комітету з економічних питань. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на угорську інформаційну агенцію Napi.

Матольчі представив комітету звіт центрального банку Угорщини за 2021 рік, фрагменти його заяв опублікували в соцмережах парламентарі, які брали участь у засіданні комітету.

Президент Національного банку Угорщини заяв, що Угорщина є "четвертою-п'ятою найбільш вразливою країною в світі" і "однією з останніх в Європейському Союзі за продуктивністю".

Дьордь Матольчі повідомив, що Угорщина наступного року зіткнеться з однією з найбільших інфляцій в ЄС. Водночас голова центробанку сказати, що інфляція не є наслідком санкцій чи війни, адже вона зростає з літа 2021 року через зростання цін на енергоносії.

"Угорщина має другий за величиною дефіцит в ЄС після Румунії, а наступного року інфляція буде найвищою серед країн-членів і становитиме близько 15-18%", - стверджує голова Національного банку Угорщини Дьордь Матольчі.

Матольчі критикував уряд Віктора Орбана, стверджуючи, що багато в чому економічні проблеми є результатом його рішень.

"Угорщина - єдина країна, яка використовує більше бензину та дизельного палива, ніж до енергетичної кризи", - заявив Матольчі.

Дьордь Матольчі вважає, що дії Віктора Орбана ведуть Угорщину до кризи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про дивну заяву угорського політика, який виступає проти обмеження ціна на російську нафту і таким чином нібито захищає економіку країни.

Також "Коментарі" писали, що Єврокомісія ставить на місце Угорщину.