Головна Новини Світ ЄС Суперечливі заяви глави МЗС Угорщини про обмеження ціни на російську нафту
commentss НОВИНИ Всі новини

Суперечливі заяви глави МЗС Угорщини про обмеження ціни на російську нафту

Глава МЗС Угорщини повідомив, що його країна не буде обмежувати максимальну ціну на російську нафту.

3 грудня 2022, 23:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто розкритикував рішення Європейського Союзу про запровадження максимальних цін на російську нафту. Угорець стверджує, що такі дії шкодять економіці Європи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook угорського чиновника.

Суперечливі заяви глави МЗС Угорщини про обмеження ціни на російську нафту

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто. Фото: з відкритих джерел

Глава МЗС Угорщини замість зниження цін на російську нафту пропонує шукати і збільшувати кількість джерел енергії. За словами Петера Сіярто таке рішення призведе до зниження цін на нафту.

"Давно пора усвідомити це в Брюсселі: такі і подібні заходи шкодять переважно європейській економіці", — стверджує угорський політик.

Окрім того, міністр закордонних справ говорить про інтереси Угорщини.

"Під час переговорів про граничну ціну на нафту ми вперто боролися за інтереси Угорщини, і в результаті нам це вдалося: Угорщина була звільнена від обмеження ціни на нафту. Ми знову досягли успіху в захисті безпеки енергопостачання нашої країни", — говорить Петер Сіярто

Такі дивні слова міністра закордонних справ Угорщини досить суперечливі, адже саме обмеження ціни на російську нафту дозволить її купувати дешевше.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЄС ухвалив рішення про встановлення максимальної ціни на російську нафту на рівні 60 доларів за барель. Польща та країни Балтії вимагали знизити ціну до 30 доларів. Греція та Угорщина були проти такого рішення.

Також "Коментарі" писали про указ Путіна, яким російський президент хоче нівелювати запровадженні правила Європейського Союзу про максимальну ціну на росйську нафту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини