Головна Новини Світ ЄС Європейська комісія ставить на місце Угорщину
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейська комісія ставить на місце Угорщину

Брюссель затримує мільярди коштів Будапешту як важіль впливу, намагаючись впливати на те, що ЄС вважає демократичним відступом.

24 листопада 2022, 12:40 comments2816
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європейська комісія повідомила, що влада Угорщини не виконала всі необхідні реформи для отримання фінансової допомоги від ЄС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Politico.

Європейська комісія ставить на місце Угорщину

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Політичні органи ЄС вирішили заморозити Віктору Орбану 7,5 млрд євро як регулярних виплат та 5,8 млрд євро як грантів на відновлення після пандемії коронавірусної хвороби. Таке рішення було прийнято через можливий втрату в Угорщині демократичних інституцій. Європейська комісія дала прем'єр-міністру Угорщини Орбану кілька місяців на те, щоб запровадити 17 оновлень верховенства права, але цього так і не відбулось.

Єврокомісія також критично оцінила нову установу в Угорщині, яка мала б займатись антикорупційними справами в країні. ЄС вважає, що "орган доброчесності" Угорщини має залежність від Будапешта. Окрім попередніх 17 зобов’язань, Брюссель додав ще 10, які має виконати уряд Угорщини, щоб отримати гроші від ЄС.

Президент Комісії Урсула фон дер Ляєн зустрілась з ключовими особами 23 листопада, а офіційне рішення про результат має бути озвучено наступного тижня. До 19 грудня країни ЄС вирішуватимуть, ухвалювати, змінювати чи відхиляти рішення Комісії.

Нагадаймо, що Угорщина єдина країна ЄС, яка заблокувала виділення 18 млрд євро фінансової допомоги для України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про масштабне поглинання, яке планує Віктор Орбан.

Також "Коментарі" писали про скандал, який пов'язаний з угорським політиком. Ультраправий депутат від Угорщини Ласло Торочкаї натякає на захоплення Закарпаття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини