Головна Новини Світ ЄС Угорщина на сесії Генеральної асамблеї ООН посварилася з Кремлем через підручник з історії РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина на сесії Генеральної асамблеї ООН посварилася з Кремлем через підручник з історії РФ

Лавров відповів угорському дипломату, що вони цю інформацію сприймають як авторитетну заяву Путіна

3 жовтня 2023, 20:45 comments3574
Поділіться публікацією:

Очільник дипломатичного відомства Угорщини Петер Сійярто обурився через російський підручник з історії, де їхню революцію 1956 року називають "фашистською", а угорських героїв — "фашистами". Своє обурення з цього приводу він навіть висловив російському міністру Лаврову під сесії Генеральної асамблеї ООН. На його думку, таке трактування історії Угорщини є "неприпустимим". Про це міністр закордонних справ Угорщини сказав в інтерв'ю Magyar Nemzet.

Угорщина на сесії Генеральної асамблеї ООН посварилася з Кремлем через підручник з історії РФ

Петер Сійярто (фото з відкритих джерел)

Угорський дипломат навіть обговорив це питання з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим під зустрічі на полях сесії Генеральної асамблеї ООН. Натомість, за його словами, Лавров відповів йому, що вони це сприймають як авторитетну заяву Путіна, який її оприлюднив за кілька днів до їхньої зустрічі. 

"Люди, які відстоювали свободу та суверенітет Угорщини, є героями – це те, що ми навіть не хочемо обговорювати на жодному рівні, тому що це факт", – заявив Сійярто.

Також він наголосив, що його країна ніколи не матиме спільної позиції з РФ щодо минулого. 

"Як ми можемо мати спільну мову з тими, хто сприймає як визволення те, що ми сприймаємо як окупацію", — сказав Сійярто.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Угорщина озвучує фейки про війну в УкраїніГлава МЗС Угорщини Петер Сійярто під час офіційного візиту до Гонконгу заявив, що світ страждає не через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, а через глобалізацію конфлікту Європою. На відповідну заяву угорського політика вже звернули увагу у МЗС України. 

Зазначимо, угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто, а також прем'єр Угорщини Віктор Орбан систематично озвучують російські наративи, фактично підігруючи путінському режиму. Відомо також про розширення атомної співпраці між Будапештом та Москвою. І це на тлі того, що Київ давно закликає партнерів запровадити санкції проти "Росатому".
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини