Головна Новини Світ ЄС Угорщина тепер ще більше залежить від Китаю: про що Будапешт таємно домовився із Пекіном
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина тепер ще більше залежить від Китаю: про що Будапешт таємно домовився із Пекіном

За інформацією Politico, Угорщина таємно взяла кредит у китайських банків на мільярд євро

26 липня 2024, 14:45 comments1137
Поділіться публікацією:

Цієї весни Угорщина таємно зайняла 1 мільярд євро – найбільший кредит, колись отриманий Будапештом – у трьох китайських банків. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані з веб-сайту урядової боргової агенції, пише рейтингове видання Politico.

Угорщина тепер ще більше залежить від Китаю: про що Будапешт таємно домовився із Пекіном

Сі Цзіньпін та Орбан. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що кредит, наданий Банком розвитку Китаю, Експортно-імпортним банком Китаю та угорською філією Банку Китаю, був повністю використаний 19 квітня і має бути погашений протягом трьох років.

Зазначається, що офіційний Будапешт не оголошував угоду. Вперше про це повідомило у четвер угорське ділове видання Portfolio, а потім підтвердило урядове агентство.

Значні запозичення відбуваються у той час, коли Будапешт поглиблює свої зв'язки з Пекіном. За словами міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто, китайські компанії, такі як виробник електромобілів BYD або технологічний гігант Huawei, на сьогоднішній день інвестували в країну близько 16 мільярдів євро.

"Кредитна угода дозволяє фінансувати інвестиції в інфраструктуру та енергетичний сектор. Угода дозволяє утримати співвідношення державного боргу до ВВП у межах граничного рівня 28,9%", — повідомили в урядовій агенції у четвер після того, як видання вперше повідомило про угоду.

Нова китайська позика є найвищою часткою державного боргу, друга з яких є також позика від китайського Ексімбанку на залізничний проект Будапешт-Бєлград у розмірі $917 млн (877 млн євро на день отримання).

Хоча Portfolio зазначає, що процентна ставка є плаваючою, уряд не розкрив жодних подробиць щодо розміру процентної ставки, графіка погашення чи інших деталей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Орбана розповіли про загрозу для Угорщини через Україну: на вирішення проблеми залишився місяць.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини