Головна Новини Світ ЄС Угорщина відмовилася дати гроші на довгостроковий кредит для України від ЄС: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина відмовилася дати гроші на довгостроковий кредит для України від ЄС: яка причина

Угорщина не буде робити фінансовий внесок у довгостроковий кредит Євросоюзу для підтримки України

7 листопада 2022, 21:06
Поділіться публікацією:

Угорщина не зробить свого фінансового внеску у довгостроковий кредит від ЄС на суму 18 мільярдів євро для підтримки України у 2023 році. Таку заяву зробив  глава МЗС Угорщини Петер Сіярто, пише Portfolio.

Угорщина відмовилася дати гроші на довгостроковий кредит для України від ЄС: яка причина

Петер Сіярто (фото з відкритих джерел)

"Ми готові продовжувати фінансову підтримку на двосторонній основі, на основі двосторонньої угоди між Україною та Угорщиною. Але ми, звичайно, не підтримуватимемо жодних спільних запозичень Євросоюзу в цій сфері", -  сказав Сіярто.

Очільник дипломатичного відомства Угорщини заявив, що його країна вже достатньо допомогла Україні за допомогою спільних запозичень під час пандемії коронавірусу.

"Ми підтримували спільне запозичення під час епідемії коронавірусу і цього більш ніж достатньо", — заявив Сіярто.

А ще - Сіярто нагадав, що Угорщина ще до початку війни в Україні витратила сотні мільйонів євро на підтримку в Україні охорони здоров'я, освіти, закладів культури та церков.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Подоляк заявив, що Угорщина кардинально змінить свою проросійську позицію. У разі перемог України країна-соратниця Кремля кардинального змінить свою позицію і тоді підтримає вступ України до НАТО. Таку заяву зробив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

Також "Коментарі" писали про те, що Угорщина хоче отримати від ЄС гарантії для російської ядерної енергетики. Угорщина хоче добитися гарантій від ЄС, що російська ядерна енергетика не потрапить під антиросійські санкції. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, який поїхав на Конгрес ядерної енергетики Східної та Центрально Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини