Головна Новини Світ ЄС Угорщина зробила реверанс в сторону росіян. Що заявив Сійярто
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина зробила реверанс в сторону росіян. Що заявив Сійярто

Очільник угорського МЗС Петер Сійярто закликав російських туристів відвідати Угорщину, яка їх буде «радо вітати». Окрім того, він навіть дав пораду, як їм отримати шенгенську візу

27 березня 2024, 17:30
Поділіться публікацією:

Як заявив Петер Сійярто в інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ, Угорщина радо вітає в своїй країні абсолютно всіх туристів і не зважає на те, звідки вони приїхали. Саме тому, за його словами, в його країні будуть радо бачити і росіян.

Угорщина зробила реверанс в сторону росіян. Що заявив Сійярто

Петер Сійярто

При цьому угорський міністр підкреслив, що офіційний Будапешт продовжує видавати шенгенські візи мешканцям країни-агресора. Саме тому, за його словами, росіяни можуть отримати таку візу без жодних проблем.

"Оскільки у нас є угода про візовий аутсорсинг у Росії з візовим центром, ви можете подати запит на візу по всій країні. Там у вас дуже передбачуваний графік, скільки часу це може зайняти, що необхідно надати"
, — сказав Сійярто.

Окрім того, він підкреслив, що в Угорщині немає жодної дискримінації росіян, і вона є чудовим місцем для відпочинку громадян країни-агресора.

Також угорський міністр додав, що між країнами є давня традиція, коли Угорщина приймає росіян на оздоровлення чи для проведення різного роду конференцій.

При цьому відомо, що Європейський Союз у вересні 2022 року прийняв рішення про призупинення дії спрощеного візового режиму із Російською Федерацією, яка почала повномасштабну війну проти України. Після цього Єврокомісією було запропоновано країнам-членам Європейського Союзу запровадити жорсткий підхід до видачі шенгенських віз громадянам країни-агресора.

Як повідомляв портал "Коментарі", нещодавно голова МЗС Петер Сійярто заявив про те, що Угорщина хоче посилити економічну співпрацю з Росією. Окрім того, відомо, що прем’єр Угорщини Віктор Орбан єдиний серед лідерів країн Європейського Союзу привітав російського диктатора Володимира Путіна з переобранням на посаду президента.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини