Головна Новини Світ ЄС Угорщину можуть позбавити головування в ЄС: яке рішення готує Європарламент
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщину можуть позбавити головування в ЄС: яке рішення готує Європарламент

Європарламент готується ухвалити резолюцію, в якій висловить невдоволення діями Будапешта

27 травня 2023, 10:30
Поділіться публікацією:

У другій половині 2024 року головування в Європейському Союзі мало перейти до Угорщини. Ось тільки не всі в Євросоюзі в захопленні від цієї ідеї. Вже зараз з'явилися чутки, що наступного тижня Європарламент може проголосувати резолюцію, в якій Угорщину можна визнати країною, яка "непридатна" для головування в блоці. Як передає портал "Коментарі", про це пише Бенджамін Фокс у колонці для EurActiv.

Угорщину можуть позбавити головування в ЄС: яке рішення готує Європарламент

Угорщина. Фото: з відкритих джерел

У другій половині 2023 року Швеція передасть головування у блоці Іспанії. Через 6 місяців головування перейде Бельгії, і, зрештою, у середині 2024 року – до Угорщини. І так могло б бути, якби до Угорщини не виникало все більше питань.

Зазначається, що Європарламент не має функцій, якими міг би позбавляти ту чи іншу країну головування в ЄС, але ухвалення резолюції – це вже стане прецедентом. Якщо резолюцію буде підтримано більшістю – це стане прямим сигналом Будапешту переглянути свою політику.

У проекті резолюції йдеться, що уряд Віктора Орбана схильний до "системної корупції" та "непридатний" для головування в блоці.

У Орбана не вважають, що Угорщина має якось реагувати на подібні резолюції.

"Ті ж старі, набридливі звинувачення у тому, що Угорщина порушує основні принципи ЄС і, отже, не може головувати", – прокоментував ситуацію представник угорського уряду Золтан Ковач.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Угорщина знову каламутить європейську воду. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан продовжує критикувати Європейський Союз, порівнюючи нацистські ідеї Адольфа Гітлера із демократичним об'єднанням Європи. Раніше орбанівські висловлювання про необхідність припинити підтримку України у війні проти Росії викликали схвалення екс-президента РФ Дмитра Медведєва, який зараз займає посаду заступника голови Ради безпеки і дивує світ істериками у своєму Телеграм-каналі. Чому угорська влада поводиться саме так? Як їх поставити на місце? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини