Головна Новини Світ ЄС Угорщину в ЄС ніхто не тримає: Боррель жорстко відповів на заяву Орбана
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщину в ЄС ніхто не тримає: Боррель жорстко відповів на заяву Орбана

Боррель натякнув Орбану, що порівняння ЄС та СРСР – некоректно

25 жовтня 2023, 07:27
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану не слід забувати, що ніхто не зобов'язує його країну бути членом Європейського Союзу. Вибір завжди є. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель на конференції "Європа та мир".

Угорщину в ЄС ніхто не тримає: Боррель жорстко відповів на заяву Орбана

Жозеп Борель. Фото: із відкритих джерел

Боррель зазначив, що Угорщина знає про окупацію ще за радянських часів.                                                                   

"Чесно кажучи, я не бачу жодної подібності між радянською окупацією Будапешта і тим, що відбувається в Берлямоні (Ред. — штаб-квартира Єврокомісії — ред.). Я не бачив жодного танка там. Ніхто не зобов'язує Угорщину бути членом ЄС", — заявив головний. дипломат ЄС.

Зазначимо, під час виступу у місті Веспрем Віктор Орбан заявив, що ЄС намагається позбавити Угорщину ідентичності та нав'язує свої цінності, не властиві угорцям. Орбан порівняв ЄС із СРСР і назвав ЄС пародією на комуністичний режим.

Читайте також на порталі "Коментарі" — не всі в Угорщині схвалюють тісні зв'язки прем'єр-міністра Орбана з російським диктатором Путіним. Четверо депутатів опозиційної парламентської фракції "Моментум" облили криваво-червоною фарбою огорожу біля офісу Віктора Орбана. Також демонстративно облили червоною фарбою фото, на якому Орбан та Путіним тиснуть другу дугу руку.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у МЗС України дали пораду Віктору Орбану після його переговорів із Володимиром Путіним у Пекіні. Варто зазначити, що Орбан став першим лідером ЄС, із яким Путін провів офіційну зустріч після початку повномасштабного вторгнення в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини