Головна Новини Світ ЄС Україна має швидше отримати снаряди: яке рішення може ухвалити Європарламент
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна має швидше отримати снаряди: яке рішення може ухвалити Європарламент

Глава Європейської народної партії припустив, що остаточне голосування щодо законопроекту про боєприпаси може бути заплановане на кінець цього місяця

8 травня 2023, 12:44
Поділіться публікацією:

У Європейському парламенті хочуть проголосувати законопроект щодо закупівлі 1 млн боєприпасів для України за прискореною процедурою. Лідер Європейської народної партії Мафред Вебер звернувся з листом до голови Європарламенту Роберта Метсола з проханням використовувати прискорену процедуру голосування щодо законопроекту вже цього місяця. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Україна має швидше отримати снаряди: яке рішення може ухвалити Європарламент

Європарламент. Фото з відкритих джерел

"Зважаючи на термінову необхідність допомогти Україні у поповненні її запасів боєприпасів Група ЄНП хотіла б запросити термінову процедуру відповідно до правила 163 Регламенту парламенту", — написав Вебер.

Він зазначив, що у понеділок депутати мають проголосувати за включення цього пункту до порядку денного. Лідери політичних груп мають обговорити цю пропозицію у четвер, а остаточне голосування щодо законопроекту про боєприпаси, за його припущенням, може бути заплановане на кінець цього місяця.    

Читайте також на порталі "Коментарі" — глухий кут у переговорах щодо зернової угоди: чого домагається РФ — що ускладнює ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що завершується підготовка до контраплету ЗСУ, який давно анонсується. Він також запевняє, що ми обов’язково отримаємо сучасні винищувачі. Хоч і визнав, що партнери зволікають, як і практично з кожним новим чином озброєнь, що поставляються нам. Про що говорять дані заяви Резнікова і загалом галас навколо підготовки контрнаступу? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини