Головна Новини Світ ЄС Україна може стати членом ЄС за прискореною процедурою: названо дату
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може стати членом ЄС за прискореною процедурою: названо дату

Президент Сербії прогнозує "великий поворот" та прискорений вступ України до ЄС

27 березня 2023, 12:15
Поділіться публікацією:

Членство України в Європейському Союзі може відбутися за прискореною процедурою через війну. Поворотний момент очікується у червні 2023 року. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на президента Сербії Олександра Вучича в інтерв'ю Pink TV.

Україна може стати членом ЄС за прискореною процедурою: названо дату

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

Сербський лідер вважає, що Україні буде дуже складно здобути перемогу у війні з РФ, але набагато простіше зробити все можливе, щоб не відкладати членство в ЄС і вже зараз добити від лідерів об'єднаної Європи рішення щодо згоди на членство Києва в Євросоюзі.

Вучич заявив, що очікує на "великий поворот України на європейський шлях" у червні цього року. Президент Сербії сподівається, що буде ухвалено рішення про початок переговорів про вступ, оскільки незабаром розпочинається конкурс на генсека НАТО.

За словами Вучича, США стоять за створенням у Європі нового блоку, який сформують Польща, Україна та країни Балтії — "країни більші за Німеччину та Францію".

"Очевидно, що вони стануть потужними у Європі та під прямим керівництвом США", — висловився президент Сербії.

Крім того, Олександр Вучич заявив, що після зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним у Сочі, до початку повномасштабного вторгнення, знав про загарбницькі наміри РФ.

"Не тому, що Путін мені щось сказав, я просто розумів, що станеться в Україні. Він мені цього не сказав. Тоді він і три хвилини не говорив про Україну. Тоді я зрозумів, що рішення ухвалене", — пояснив Вучич.

Читайте також на порталі "Коментарі" — це може змусити російського диктатора Путіна повернутись до переговорів: в Інституті вивчення війни (ISW) назвали варіант.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Сербія закликає РФ припинити вербувати сербів на війну проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини