Головна Новини Світ ЄС Урсула фон дер Ляєн може втратити свою посаду: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Урсула фон дер Ляєн може втратити свою посаду: що сталося

Через зростання популярності ультраправих партій по всій Європі, чинний голова Єврокомісії може зіткнутися з труднощами при переобранні

15 січня 2024, 10:10
Поділіться публікацією:

Переобрання Урсули фон дер Ляєн на посаду голови Європейської комісії, повноваження якої закінчуються у листопаді 2024 року, може опинитися під питанням у зв'язку зі зростанням популярності правих партій у ЄС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Урсула фон дер Ляєн може втратити свою посаду: що сталося

Урсула фон дер Ляйєн. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що в 2019 році Урсулу фон дер Ляєн підтримала коаліція проєвропейських партій ЄС, проте навіть це забезпечило їй "незначну більшість у 383 голоси" при мінімумі в 374.

За оцінкою видання, через зростання популярності ультраправих партій по всій Європі діючий глава Єврокомісії може зіткнутися з труднощами при переобранні.

Так, французький депутат Європарламенту заявив, що на виборах "може статися справжній сюрприз" для глави ЄК. За його словами, якщо проєвропейська коаліція не отримає більшості, то "тема фон дер Ляєн просто перестане існувати".

Як повідомив Politico неназваний європейський дипломат, фон дер Ляйєн "безумовно, лідирує серед інших претендентів на цю посаду, але з такими результатами опитувань європейських партій ще дуже рано говорити про те, чи буде його переобрано".

Раніше Politico повідомляло про незадоволення високопосадовців ЄС, які обурюються через самоврядування голови Єврокомісії, яка все частіше виходить за межі посадових обов'язків. Як зазначається, фон дер Ляєн не консультується з главами країн Євросоюзу до ухвалення важливих політичних рішень.

За оцінками журналістів, невдоволення у столицях ЄС може загрожувати шансам голови Єврокомісії на переобрання на другий термін після чергових виборів до Європарламенту, запланованих на 6 червня 2024 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" – переговори у Давосі та обговорення української Формули світу: на що можемо розраховувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

тьфу на жидобанду

18 січня 2024, 00:27

модератор підор собачий!


Новини