Головна Новини Світ ЄС Уряд Польщі готує новий сюрприз для українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд Польщі готує новий сюрприз для українців

В Польщі розробили пільгову податкову програму "Польський лад"

1 вересня 2021, 12:07
Поділіться публікацією:

Уряд Польщі готує новий сюрприз для українців

Україна-Польща, фото з відкритих джерел

Польський уряд готує спеціальну програму залучення до країни трудових ресурсів "Польський лад". Про це повідомляє "ТСН", посилаючись на  Аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування "Gremi Personal".

За умовами пільгової програми, оподаткування мігрантів в перший рік роботи в Польщі  становитиме 50% від  загальноприйнятих податків у країні, а в наступні 3 роки за першим, податкова знижка іноземців становитиме 50% від суми податків, перерахованих працівником до бюджету Польщі минулого року.

"Іноземець, який перенесе свою податкову резиденцію у Польщу, буде платити менший податок на прибуток повних чотири роки", — повідомили у "Gremi Personal".

За даними експертів, значну частину трудових мігрантів у Польщі становлять саме українці, які за останні сім років поповнили фонд Управління соціального страхування цієї країни не на один мільярд злотих.  

Нагадаємо, що з наступного року Польща збільшить мінімальний розмір підтвердженого доходу для іноземців, який є необхідним для оформлення тимчасового дозволу на проживання в країні – карти побуту. Станом на сьогодні для оформлення документу мінімальний дохід іноземця має становити не менше  701 злотого, а середній офіційний дохід на одного члена родини — не нижче 528 злотих.

Раніше "Коментарі"повідомляли, що з 1 січня 2022 року в Польщі підвищать мінімальну зарплату для тих, хто працює за цивільноправовими договорами. Вона складатиме 3 тис. злотих (21,5 тис. гривень). У Польщі, за рішенням Ради міністрів, мінімальна зарплата складає 60% від середнього заробітку по країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

kiska

1 вересня 2021, 11:44

Любишь СЕKС?! Здeсь ты cможешь осyществить свои сeкcyальные жeлания, pасширить свои гоpизонты и попpобовать что-то новeнькое. 100% AHOHИMHOCTЬ. Это должен попpобовать каждый мyжчина ----- http://bit.do/vsisky


Новини