Головна Новини Світ ЄС В Австрії невакциновані громадяни житимуть в умовах локдауну
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австрії невакциновані громадяни житимуть в умовах локдауну

Рівень вакцинації населення в Австрії – 65%, – один із найнижчих у країнах Західної Європи.

17 листопада 2021, 05:00
Поділіться публікацією:

В Австрії зараз близько 65% громадян отримали повний курс вакцинації проти коронавірусу. Ті, хто відмовляється, житимуть в умовах локдауну: їм заборонено відвідувати культурні та розважальні заклади, кафе та ресторани, а виходити з дому — тільки на роботу або за товарами першої потреби. Про це повідомляє ВВС.

В Австрії невакциновані громадяни житимуть в умовах локдауну

Австрія (фото з відкритих джерел)

Загалом майже для двох мільйонів австрійців уряд влаштував життя як за локдауну. Деякі з них на вихідні виходили на акції протесту проти примусової вакцинації. У поліції щодо того, що вдаватимуться до вибіркових перевірок у громадських місцях і штрафуватимуть усіх, хто не зможе довести, що вже зробили щеплення проти коронавірусу або дати свідчення вакцинації. Рівень вакцинації населення в Австрії – 65%, – один із найнижчих у країнах Західної Європи. При цьому в Австрії зараз один із найвищих показників щоденного зараження коронавірусом з початку пандемії.

За словами канцлера Олександра Шалленберга, уряд змушений запроваджувати "локдаун для невакцинованих", щоб стримувати пандемію. Ті, хто й надалі відмовлятиме робити щеплення проти коронавірусу, житимуть в умовах локдауну щонайменше по 10 днів. Доктор Томас Секерес, голова Австрійської медичної палати, сподівається, що такі заходи дозволять підвищити загальний рівень вакцинації до 80% і вище. Власне самі нещеплені австрійці говорять про те, що обмеження їхніх прав та свобод є неконституційним.

Нагадаємо, в нашій країні будуть запроваджені нові програми для підприємців та співвітчизників, які зазнали збитків від запровадження карантину. З 19 грудня через діючу програму "Дія" повністю вакциновані громадяни реально отримають 1 тисячу гривень. Про це заявив глава нашої країни Володимир Зеленський. За його словами, щоб українці та підприємництво почувалися впевненіше, влада продовжує дію раніше прийнятих програм підтримки та впроваджує нові ефективні механізми. Один запрацює вже досить швидко. Це компенсація коштів тим сферам, які постраждали від наслідків карантину, найбільше – креативний, спортивний та транспортний напрямки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини