Головна Новини Світ ЄС В ЄС розповіли, коли будуть обговорюватися поступки чи умови у війні України і РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЄС розповіли, коли будуть обговорюватися поступки чи умови у війні України і РФ

Речник Європейського Союзу Пітер Стано на брифінгу у Брюсселі розповів, що ЄС і далі буде підтримувати Україну у війні з РФ. При цьому він додав, що час для обговорення поступок чи умов Україна вибиратиме сама

5 квітня 2024, 17:21
Поділіться публікацією:

Європейський Союз має чітку та визначену позицію всіх 27 країн-членів стосовно злочинного вторгнення Росії в Україну і буде підтримувати її до перемоги, сказав Пітер Стано.

В ЄС розповіли, коли будуть обговорюватися поступки чи умови у війні України і РФ

Пітер Стано

Він підкреслив, що саме Україна, як жертва агресії, визначатиме умови, на яких завершиться ця війна. За його словами, позиція всіх членів Європейського Союзу є чіткою, і вона полягає в тому, що Україну матиме підтримку так довго, як буде їй необхідно для того, щоб здобути правомірну перемогу над Росією у правомірній оборонній війні.

При цьому Стано підкреслив, що саме Україна повинна знайти рішення щодо того, як буде завершена війна, оскільки вона є жертвою.

"Тож саме Україна вирішуватиме, коли настане правильний час для обговорення якихось поступок, умов або будь-чого іншого. Все це знаходиться повністю в руках України"
, — підкреслив Стано.

Стано відзначив, що ЄС в будь-якому разі знаходиться на боці України і буде продовжувати надавати їй всю необхідну допомогу для отримання перемоги.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що позиція України полягає в тому, що вона повинна повернути всі свої втрачені території, тобто повернутися до кордонів 1991 року. Окрім того, в Києві вважають, що Росія має виплатити Україні репарації, а всі воєнні злочинці Росії повинні отримати вироки в Гаазі. Саме це все передбачає "формула миру" президента Володимира Зеленського. При цьому відомо, що цю "формулу" мають незабаром обговорити на "саміті миру", який відбудеться в Швейцарії без участі Росії.

При цьому політологи і чиновники відзначали, що всі війни завершуються переговорами. Проте Україна хоче йти на них із сильної позиції, відвоювавши свої території. Піти на переговори зараз, означитиме погодитися на вимоги Кремля і поступитися окупованими територіями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини