Головна Новини Світ ЄС В Єврокомісії виправдалися за помилку Урсули фон дер Ляєн про втрати ЗСУ в сто тисяч
commentss НОВИНИ Всі новини

В Єврокомісії виправдалися за помилку Урсули фон дер Ляєн про втрати ЗСУ в сто тисяч

Озвучена Урсулою фон дер Ляєн цифра була взята із зовнішніх джерел і стосувалася втрат убитими і пораненими та "була покликана показати жорстокість Росії"

30 листопада 2022, 20:06 comments1065
Поділіться публікацією:

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 30 листопада озвучила помилкову інформацію про втрати ЗСУ. Її вже забрали з офіційної заяви політика.   Про це повідомила заступниця головного речника Єврокомісії та директорка з питань політичної комунікації Дана Спінант у своєму Twitter.

В Єврокомісії виправдалися за помилку Урсули фон дер Ляєн про втрати ЗСУ в сто тисяч

Урсула фон дер Ляєн (фото з відкритих джерел)

Спінант у своїй заяві повідомила, що у заяві була "неточність" у цифрах. Окрім цього, вона подякувала усім, хто вказав на цю помилку.

Вона пояснила, що цифра, яку фон дер Ляєн назвала у своєму виступі, була взята із зовнішніх джерел та повинна була стосуватися втрат убитими і пораненими. Її назвали, "аби показати жорстокість Росії".

 Відтак, заяву президентки Європейської комісії було виправлено та опубліковано без жодних даних про втрати України – як серед цивільних, так і серед військових.

Зазначимо, що 30 листопада, Урсула фон дер Ляєн заявила, що втрати української армії нібито склали 100 тисяч осіб вбитими. На це відреагували в ОП та повідомили, що усю достовірну статистику має тільки головнокомандувач.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЄС пропонує створити спеціалізований суд Росії та її злочинів. 30 листопада президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала створити спеціалізований суд для розслідування російських воєнних злочинів в Україні. Урсула фон дер Ляєн заявила, що напад Російської Федерації призвів до смертей, страждань та спустошення.Саме через дії росіян Урсула фон дер Ляєн закликає створити спеціальний суд, який буде розслідувати злочинні дії РФ. Поки невідомо за якою методикою буде базуватись трибунал для Путіна та робота Міжнародного суду. Президент Єврокомісії вважає, що це може бути гібридна система на основі правової системи України та процесуальних правил ЄС.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини