Головна Новини Світ ЄС В Європарламенті підготували рекомендації щодо відносин із Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

В Європарламенті підготували рекомендації щодо відносин із Росією

Європарламент розробив п'ять рекомендацій, які варто застосовувати Європейському союзу стосовно Росії

17 травня 2021, 09:11
Поділіться публікацією:

Комітет Європарламенту з міжнародних справ створив п'ять рекомендацій із вибудовування довгострокової стратегії ЄС у відносинах із Росією. Документ опублікований на сайті комітету.

В Європарламенті підготували рекомендації щодо відносин із Росією

Європарламент створив рекомендації для ЄС щодо відносин із Росією. Фото: kommersant.ru

Загалом в рекомендаціях йдеться про протидію політиці російської влади, яку в документі називають агресивною та підтримку громадянського суспільства в Росії.

Перший принцип передбачає "стримування російської загрози". Документ наголошує на тому, що НАТО та ЄС мають максимально протидіяти агресивній політиці Росії. Важливим завданням організацій має  стати "повернення окупованих територій" Україні. Щоб цього досягти, проти Росії можуть вживатися санкції та обмеження. Наприклад, країну можуть відключити від системи SWIFT.

У другому принципі йдеться про боротьбу з "гібридними загрозами", які можуть надходити від РФ.

Третій принцип передбачає "дії на захист демократії". У документі уточнюється, що дії варто погоджувати зі США. Йдеться про санкції, міжнародні розслідування, підтримку правозахисників. 

Четвертий принцип підтримує демократію. Так виникла пропозиція створити "Вільне російське телебачення", яке б не транслювало пропаганду. 

В п'ятому пункті йдеться про підтримку демократії в сусідніх країнах та зміцнення співпраці з країнами "Східного партнерства". Як повідомляється в документі, дана ініціатива може простимулювати  народ Росії підтримати демократію.

Проте всі ці пункти носять тільки рекомендаційний характер. 

Нагадаємо, Європейський союз впевнений, що Росія почала поступове поглинання частини непідконтрольних Україні територій Донбасу. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини