Головна Новини Світ ЄС В Європі розповіли, коли Україна та Росія можуть почати переговори про транзит газу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Європі розповіли, коли Україна та Росія можуть почати переговори про транзит газу

Названа умова, за якою Україна може почати з Росією переговори про нові газові контракти щодо транзиту російського газу до Європи.

7 травня 2024, 08:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Європейському Союзі вважають, що Україна може розпочати переговори з Росією щодо транзиту газу до Європи після того, як Москва виведе свої війська з українських територій. Про це заявила єврокомісарка з енергетики Кадрі Сімсон.

В Європі розповіли, коли Україна та Росія можуть почати переговори про транзит газу

Еврокомісарка з енергетики Кадрі Сімсон. Фото з відкритих джерел

В коментарі виданню "РБК-Україна" Кадрі Сімсон назвала умови за яких Україна може вести переговори з Росією.

"Контракт з Україною спливає у грудні. Ми не просимо наших партнерів (Україну) вести переговори з Росією. Але перші переговори мають відбутися після того, як Росія виведе свої війська з України", — сказала Сімсон.

За словами єврокомісарки Європа досі отримує російський газ завдяки його транспортуванню через два газопроводи, які проходять по території України та Туреччини. Однак, після припинення поставок газу через територію України, ЄС шукатиме альтернативні варіанти для таких країн як Австрія та Словаччина.

"Ми наполегливо працювали над тим, щоб розвивати цей альтернативний інфраструктурний потенціал. І ми готові до скорочення постачання", — наголосила Кадрі Сімсон.

Єврокомісарка додала, що Росія ще у 2023 році вирішила скоротити постачання газу в Європу, щоб маніпулювати цінами на європейському ринку. За словами Сімсон, відмова від російського газу "буде дорого"  коштувати, проте країни ЄС "готові до цього".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Європа після "газової голки" Кремля усе сильніше впадає в нову залежність від Росії.

Також "Коментарі" писали про компанію "Нафтогаз України", яка зробила нову заяву щодо тарифів для населення України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини