Головна Новини Світ ЄС В Євросоюзі назвали черговий важіль тиску на Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Євросоюзі назвали черговий важіль тиску на Росію

Робота газопроводу залежатиме від «поведінки російського керівництва»

6 березня 2021, 21:41
Поділіться публікацією:

Скандально відомий російський газопровід "Північний потік-2", який будується в обхід України, може стати ще одним способом регулювання агресії РФ у світі. Таке припущення висловив глава Європейської народної партії в Європарламенті Мартін Вебер, повідомляє "РБК-Україна".

В Євросоюзі назвали черговий важіль тиску на Росію

Євросоюз відшукав ще один важіль впливу на Росію. Фото із відкритих джерел

За словами політика, газотранспортний комплекс — не що інше, як "важіль впливу" на Росію. При цьому Вебер відзначає, що регулювати якраз-таки із допомогою "Північного потоку-2" можна буде питання зовнішньої політики, в тому числі і ті, що стосуються України.

До подібних дій урядів європейських країн Мартін Вебер пропонує вдатися, якщо будівництво газопроводу не зупиниться навіть після оголошених санкцій. У разі відмови російського уряду співпрацювати за загальними правилами і проявляти себе в якості потенційного партнера для Євросоюзу роботу "Північного потоку-2" будуть всіляко обмежувати. Звісно, це принесе для РФ додаткові незручності, в тому числі і в економічному плані.

"Тоді це буде відповідальність Кремля", — резюмував Вебер.

При цьому європейський чиновник зазначає, що багатьом його колегам пора відкрито визнати власну наївність в поглядах на Росію і проявляти більше рішучості щодо прийнятих санкційних рішень.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що Володимир Зеленський вважає будівництво російського газопроводу загрозою не тільки для української економіки, а й для Європи в цілому. На думку глави держави, "Північний потік-2" здатний завдати відчутного удару по енергетичній сфері західних партнерів.

До слова, за газопровід вже міцно взялася американська влада. При цьому будівництво комплексу все ще відстоює Німеччина. Причини цього шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі можна дізнатися, який договір здатний "убити" "Північний потік-2", на думку експерта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини