Головна Новини Світ ЄС В Євросоюзі в терміновому порядку вирішили схвалити вакцину Pfizer
commentss НОВИНИ Всі новини

В Євросоюзі в терміновому порядку вирішили схвалити вакцину Pfizer

Вакцину Pfizer в Європі мають намір легалізувати ще до масових гулянь в різдвяні свята

15 грудня 2020, 16:31
Поділіться публікацією:

Терміни підтискають. Мабуть, таким гаслом керуються деякі функціонери Єврокомісії, які хочуть прискорити законність поставок щеплень від коронавірусу на благо жителів Європи. Щонайменше, про це свідчать дії головних євроструктур з охорони здоров'я — європейське агентство з лікарських засобів збирається схвалити вакцину від коронавірусу компанії Pfizer вже на наступному тижні.

В Євросоюзі в терміновому порядку вирішили схвалити вакцину Pfizer

Таку інформацію публікує видання "Bild" посилаючись на джерела в Єврокомісії та уряді Німеччини.

Очікується, що рішення щодо препарату озвучать до настання католицького Різдва — 23 грудня. Вже з 26 грудня намічений старт масової прищепної кампанії на території Німеччини.

Також наголошується, що німецький міністр охорони здоров'я Йенс Спан частково підтвердив цю інформацію. Водночас він не зміг назвати точну дату старту вакцинації, але припустив, що вона почнеться протягом чотирьох днів після схвалення препарату.

Тим часом портал "Коментарі" вже повідомляв, що багатьох українців хвилює питання, чи можна запобігти захворюванню та вберегтися від жахливих наслідків інфекції. Керівник Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Ігор Кузин розповів, коли в Україні почнуть вакцинувати населення проти коронавірусного захворювання. За його словами, орієнтовна дата — 1 березня 2021 року. Однак, дата може змінитися, в разі затримок препарату.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі" писали, що вакцинація українців проти коронавірусної інфекції буде проводитися в три етапи. Першими препарат від COVID-19 отримають медичні працівники, військовослужбовці, що знаходяться в зоні ООС, працівники соціальної сфери, а також жителі та персонал спецзакладів (інтернатів, будинків для людей похилого віку). Цей етап проведуть, коли Україна отримає вакцину у кількості, достатній не більше ніж для 10% населення країни.
 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини