Головна Новини Світ ЄС В іще одній країні Євросоюзу пропонують узаконити ЛГБТ-партнерство: де саме
commentss НОВИНИ Всі новини

В іще одній країні Євросоюзу пропонують узаконити ЛГБТ-партнерство: де саме

Литва може стати 21 країною Євросоюзу, яка узаконить цивільні стосунки між представниками ЛГБТ-спільноти

21 травня 2021, 20:00
Поділіться публікацією:

Європа поступово стає все безпечнішою зоною для людей гомосексуальної орієнтації. 21 травня стало відомо, що литовський уряд готує до голосування законопроєкт, який частково стосується і представників ЛГБТ-спільноти. Інформацію повідомляє литовське видання "Delfi".

В іще одній країні Євросоюзу пропонують узаконити ЛГБТ-партнерство: де саме

У Литві хочуть узаконити одностатеве партнерство. Фото: Shutterstock

В основі документа — визнання поняття "партнерство", що, по суті, є цивільним шлюбом. Однак офіційне партнерство пропонують узаконити як для гетеросексуальних, так і для гомосексуальних пар.

Укладачі законопроєкту зазначають, що будь-які подібні стосунки не є шлюбом в прямому сенсі цього слова. При цьому партнерство складається зі спільного проживання, емоційної прив’язаності між двома людьми, взаємодовіри тощо.

Цікаво, що так званий "інститут партнерства" був анонсований у Литві ще два десятиліття тому. За офіційними даними, на території країни проживає майже 600 тисяч громадян, які знаходяться у стосунках, але не перебувають у шлюбі. Узаконення партнерства змогло б вирішити багато проблем — враховуючи представництво одне одного у тих же складних медичних ситуаціях.

За словами спікера литовського Сейму Вікторії Чміліте-Нільсен, головною причиною необхідності прийняття такого закону є відмова від стигматизації окремих представників суспільства. Зокрема, це стосується і людей, які перебувають у ЛГБТ-відносинах.

Інші політики, зокрема консервативних поглядів, відгукуються про ініціативу вельми позитивно. Вважається, що таким чином Литва зможе продемонструвати свій розвиток, прийняття різноманітних поглядів на життя і ще більше відійти від тоталітаризму, нав'язаного раніше комуністичними установками.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні нарешті зняли заборону для гомосексуалів на участь у донорстві крові. Більше деталей — у нашому матеріалі.

Також пропонуємо ознайомитися з результатами дослідження про самопочуття гомосексуальних підлітків в українських школах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини