Головна Новини Світ ЄС В Італії арештовано судно, яке ймовірно перевозило російські безпілотники
commentss НОВИНИ Всі новини

В Італії арештовано судно, яке ймовірно перевозило російські безпілотники

Компанія MSC повідомила, що нічого не знає про затримання своїх контейнерів

25 червня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

Італійська влада затримала судно, яке ймовірно перевозило російські безпілотники для військових в Лівії. Арешт судна викликав міжнародний інтерес, адже це порушує міжнародні санкції ООН.

В Італії арештовано судно, яке ймовірно перевозило російські безпілотники

В Італії арештовано судно, яке ймовірно перевозило російські безпілотники

Інцидент стався, коли судно пливло до Бенгазі, головного порту Лівії. Італійські ЗМІ повідомляють, що на борту знайшли зброю вартістю мільйони доларів. Операція була проведена за запитом США, які висловили занепокоєння через збільшення російського впливу у регіоні. Зокрема, є підозри, що Росія може намагатися встановити військову базу в Тобруку, що на сході Лівії.

Згідно з даними Corriere della Sera, судно MSC Arina відправилося з Китаю 30 квітня цього року. Однак, у відповідь на запит журналістів, представники MSC заявили, що не мають інформації про конфіскацію своїх контейнерів.

Деталі вантажу, який був на борту, залишаються невідомими, але, за припущеннями медіа, мова йде про російські безпілотні літальні апарати. Цей інцидент ставить під сумнів здатність міжнародної спільноти контролювати постачання зброї в конфліктні зони, зокрема у рамках дотримання санкцій, введених Організацією Об'єднаних Націй.

Читайте також на порталі “Коментарі” — У мережу потрапили фотографії з фронту, які привернули увагу військових та аналітиків. Російські військові побудували загадкові об’єкти роль яких ніхто не може пояснити, проте експерти залишають здогадки про ці пристрої.

Крім того, Сполучені Штати оприлюднили список країн-спонсорів торгівлі людьми. До нього, серед іншого, включили Росію та Білорусь. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні прес-служби Держдепартаменту США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини