Головна Новини Світ ЄС В'їзд до Європи стане платним: скільки і кому доведеться платити
commentss НОВИНИ Всі новини

В'їзд до Європи стане платним: скільки і кому доведеться платити

"Безвіз" не допоможе - в'їзд до Європи стане платним з 2024 року

29 липня 2023, 11:15 comments2788
Поділіться публікацією:

Для всіх громадян, чиї країни мають безвізовий режим із ЄС, в'їзд стане платним. Таке нововведення набуде чинності з 2024 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомили на офіційному сайті Євросоюзу.

В'їзд до Європи стане платним: скільки і кому доведеться платити

В'їзд до Європи стане платним. Фото: Getty Images

Згідно з нововведенням, в'їзд до будь-якої з 30 країн Європи здійснюватиметься за допомогою спеціального дозволу ETIAS. Він є обов'язковою умовою в'їзду для "безвізових" громадян. Цей документ буде прив'язаний до вашого закордонного паспорта та діє до трьох років або до закінчення терміну дії паспорта залежно від того, що настане раніше.

Якщо людина отримує новий закордонний паспорт, йому також потрібно отримати новий дозвіл на подорож ETIAS. З ним можна буде в'їжджати на територію всіх європейських країн скільки завгодно для короткострокового перебування – до 90 днів протягом 180-денного періоду.

Але на кордоні все одно можуть бути влаштовані додаткові перевірки на відповідність умовам в'їзду навіть з наявністю дозволу.

Для того щоб оформити ETIAS, потрібно заповнити форму заявки за допомогою офіційного веб-сайту або однойменної мобільної програми. Подання заявки на отримання дозволу коштує сім євро.

Для отримання ETIAS українцям необхідно надати біометричний паспорт, виданий відповідними державними органами відповідно до стандартів Міжнародної організації цивільної авіації.

Якщо ви маєте паспорт іншого типу, потрібна віза для в'їзду в європейську країну, де потрібна ETIAS.

Отримати ETIAS необхідно не пізніше ніж за 96 годин до запланованого перетину кордону з Євросоюзом незалежно від виду транспорту, яким ви плануєте скористатися.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Європейський суд оголосив дату слухань у справі "Україна проти Росії".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини