Головна Новини Світ ЄС В МЗС України відреагували на заяви угорських чиновників
commentss НОВИНИ Всі новини

В МЗС України відреагували на заяви угорських чиновників

МЗС України закликає сусідню Угорщину виступити разом з іншими європейськими країнами проти агресора

7 квітня 2022, 11:11
Поділіться публікацією:

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко висловив позицію України щодо заяв представників влади Угорщини про готовність платити росії за газ у її національній валюті, неприєднання до санкцій проти країни-агресора. Про це повідомляють в прес-службі Кабінету міністрів.

В МЗС України відреагували на заяви угорських чиновників

Міністерство закордонних справ, фото Facebook

Як заявив речник, партія, що перемогла на парламентських виборах в Угорщині, заявляє, що готова співпрацювати з агресором на його умовах — платити за газ в рублях. Нове керівництво країни відмовляється підтримувати нові антиросійські санкції, хоча й пропонує проводити перемовини між Україною та росією на свої й території.

"Небажання керівництва Угорщини визнати неспростовну відповідальність рф за звірства російської армії в Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших населених пунктах означає свідомо зміцнювати почуття безкарності росії та заохочувати її до нових звірств проти українців. У цьому контексті розглядаємо заяву про готовність оплачувати російський газ в рублях як недружню позицію щодо нашої держави", — наголосив Олег Ніколенко.

Тому допомогти Україні угорське керівництво має зовсім іншим шляхом, приєднавшись до позиції ЄС, та надаючи українському народу військову допомогу, адже народи обох країн мають тісні зв'язки й спільну історію. В Україні наразі проживає значна етнічна спільнота угорців — 150 тисяч осіб, тож МЗС України закликає сусідню Угорщину виступити разом з іншими європейськими країнами проти агресора, що вчиняє геноцид українців, та надати підтримку нашій державі.

Як повідомляв портал, ще п'ять країн Європи висилають російських дипломатів. Всього з 24 лютого з початку війни було вислано 239 співробітників російських посольств в європейських країнах. Вислали: США, Болгарія, Естонія, Латвія і Литва, Польща, Данія, Нідерланди, Бельгія та Ірландія, Німеччина, Франція, Іспанія, Словаччина, Швеція, Італія, Румунія і Португалія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини