Головна Новини Світ ЄС В ООН відреагували на обстріл пологового будинку в Маріуполі
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН відреагували на обстріл пологового будинку в Маріуполі

ООН засудили обстріл пологового будинку в Маріуполі

10 березня 2022, 09:00 comments1781
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш відреагував на обстріл лікарню в Маріуполі з пологовим відділенням та заявив, що це жахливо, а безглузде кровопролиття треба зупинити. Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на сторінку його в Твіттері.

В ООН відреагували на обстріл пологового будинку в Маріуполі

Фото ілюстративне / Pixabay

9 березня речник ООН Стефан Дюжаррік на брифінгу в Нью-Йорку наголосив, що ООН терміново розглядає вже інформацію про бомбардування медичного закладу в Маріуполі. За його словами, медичні заклади не можуть бути мішенями для атаки. ВООЗ закликала до негайного припинення атак на заклади охорони здоров’я, на медичних працівників, на машини швидкої допомоги. За його словами, гуманітарна криза в Україні загострюється, зростає кількість жертв та біженців, що вимушені покинути своє місце приживання.

Кетрін Рассел, виконавча директорка ЮНІСЕФ назвала жахливою атаку на лікарню в Маріуполі, адже під завалами опинилися діти та породіллі.

Як повідомив Верховний комісар ООН у справах біженців, за 14 днів війни виїхало понад 2.2 мільйона українців з держави. ООН разом з ВООЗ передало вже 76 метричних тонн необхідних товарів. Всесвітня продовольча програма створила логістичну інфраструктуру для підтримки гуманітарної спільноти та уклала контракти для доставки гуманітарної допомоги на склади в Києві, Львові та Чернівцях та в сусідніх країнах.

Як повідомляв портал, Дмитро Кулеба прибув до Туреччини для проведення переговорів з Лавровим. За інформацією українських ЗМІ, очільник турецького Міністерства закордонних справ Мевлют Чавушоглу повідомив, що тристороння зустріч за участі глав міністерств закордонних справ Туреччини, України та Росії відбудеться 10 березня в рамках дипломатичного форуму в турецькому місті Анталія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини