В Орбана розповіли, чому здалися і дали згоду на початок переговорів України щодо вступу до ЄС

Петер Сійярто заявляє, що його держава нібито домоглася включення всіх своїх умов до переговорних рамок

Угорщина домоглася включення всіх своїх умов до переговорних рамок, на основі яких відбуватимуться переговори про вступ України до Європейського Союзу. Як передає портал "Коментарі", таку заяву у Facebook зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Глава МЗС стверджує, що після "запеклих дискусій" у Євросоюзі погодилися, щоб у переговорних рамках для України утримувалися всі вимоги Угорщини щодо дотримання прав національних меншин.

"Деякі держави-члени не хотіли чути про цю умову, але ми чітко дали зрозуміти, що наполягаємо на відновленні прав меншин зберігати свою національну ідентичність, користуватися рідною мовою та вчитися рідною мовою", – прокоментував топ-дипломат Угорщини.

Тепер, заявив глава угорського МЗС, у переговорних рамках зазначено, що Україна "має повернути угорцям Закарпаття права, відібрані у них за останні роки".

Нагадаємо, напередодні постійні представники держав-членів ЄС принципово схвалили рамки переговорів для переговорів про вступ України, а також Молдови.

Читайте також на порталі "Коментарі" - позиція Угорщини вже давно викликає занепокоєння всередині ЄС. Так, Європейський Союз планує посилити тиск на Будапешт ще до того, як він почне головувати в Раді ЄС. Адже це несправедливо, що одна країна може блокувати те, що хочуть усі інші. Про це в інтерв'ю "Супільному" заявила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, зокрема, коментуючи питання фінансування допомоги Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Орбана з'явився серйозний конкурент: хто в Угорщині може стати новим лідером.