Головна Новини Світ ЄС В Польщі задумались про вихід з Єврозони: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

В Польщі задумались про вихід з Єврозони: що відбувається

Глава польської урядової партії PiS Ярослав Качинський заявив, що розкол навколо судових реформ не привід для виходу з Єврозони

15 вересня 2021, 18:38
Поділіться публікацією:

Глава правлячої партії Польщі PiS Ярослав Качинський створив резолюцію, яка виключає вихід з Євросоюзу, повідомляє видання DW, посилаючись на слова прес-секретаря партії Аніти Червінської.

В Польщі задумались про вихід з Єврозони: що відбувається

Ярослав Качинський, фото з відкритих джерел

Резолюцію створили на тлі зростаючої напруженості через розкол навколо судової реформи. Також заяви Ярослава Качинського прозвучали на тлі повідомлень членів його партії, що Польща може вийти з ЄС. Хоча більшість поляків бачать Польщу в складі ЄС.

"Полексіта не буде. Це пропагандистське винахід, яке багато разів використовувалася проти нас. Ми бачимо майбутнє Польщі в Європейському Союзі ", — сказав Качинський державному інформаційному агенству РАР.
Але тим не менше Качинський різко засудив втручання Євросоюзу в даний спір про судові реформи в Польщі. Єврокомісія нещодавно попросила накласти на Польщу щоденні штрафи, поки вона не припинить спірні реформи.

"Питання правосуддя залишаються виключною компетенцією держав-членів і не можуть зазнавати втручання, яке має місце зараз. Ми хочемо бути в ЄС, але в той же час хочемо залишатися суверенною державою ", — зазначив Качинський.

При цьому він додав, що договори ЄС в значною мірою більше не діють або використовуються як привід. На думку Качинського, спостерігається і принцип рівності держав. Він звинуватив Німеччину в інструменталізації ЄС. Минулого тижня заступник лідера PiS Ришард Терлецький повідомив, що якщо справи підуть не так, як цього хоче Польща, то вони будуть змушені вдатися до радикальних дій.

"Британці показали, що диктатура брюссельської бюрократії їм не підходить, розвернулися і пішли", — сказав він.

Інший провідний член PiS, Марек Суськ, зробив більш радикальну заяву, назвавши Євросоюз брюссельськими окупантами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща продовжує конфліктувати з європейськими партнерами через Україну. Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау публічно висловився про рішення партнерів по Північноатлантичному альянсу не запрошувати президента України Володимира Зеленського на саміт НАТО в Брюсселі 14 червня. Польський дипломат вважає такий хід подій помилкою і закликав своїх міжнародних колег приймати правильні рішення, а не "рятувати своє обличчя" в останній момент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини