Головна Новини Світ ЄС В Угорщині назвали країну, якій допомагатимуть у вступі до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині назвали країну, якій допомагатимуть у вступі до ЄС

Очільник МЗС Петер Сійярто повідомив, що Угорщина підтримує розширення ЄС завдяки вступу до Європейського Союзу Грузії.

20 лютого 2024, 11:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт буде "робити все", щоб Грузія швидше стала членом Європейського Союзу, особливо у період головування Угорщини в Раді ЄС.

В Угорщині назвали країну, якій допомагатимуть у вступі до ЄС

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто опублікував у Facebook повідомлення у якому підтримав політику розширення ЄС, зазначивши, що багато людей можуть гальмувати цей процес.

"Політика розширення може бути великою історією успіху Європейського Союзу. І хоча майже кожна держава сперечається з громадськістю, коли потрібно приймати рішення, багато людей тиснуть на ручне гальмо", — пише Сійярто.

За словами Міністр закордонних справ Угорщини "Грузія давно заслужила членство в ЄС", а Будапешт буде підтримувати намагання країни інтегруватись до Європейського Союзу.

"Під час угорського головування наступного семестру ми зробимо все, щоб Грузія рухалася якомога швидше з перемовинами про вступ", — додав Сійярто.

Зазначимо, що Угорщина постійно критикує прагнення України долучитись до ЄС. За словами прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана вступ України призведе до того, що вся підтримка, зокрема, яка йде й на Угорщину опиниться в Києві. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віктор Орбан пояснив, чому Угорщина погодилась розблокувати допомогу ЄС для України. У своїй першій реакції Орбан заявив, що Угорщина впоралась, а угорці не даватимуть гроші Україні.

Також "Коментарі" писали про скандал в головному соборі Грузії. Проросійська партія подарувала грузинському храму ікону з зображенням святої Матрони Московської та радянського диктатора Йосипа Сталіна. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини