Головна Новини Світ ЄС Верховний представник ЄС назвав Росію стороною конфлікту: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховний представник ЄС назвав Росію стороною конфлікту: подробиці

Боррель також підтримав ініціативу проведення саміту Кримської платформи

11 червня 2021, 09:00
Поділіться публікацією:

Верховний представник Євросоюзу з зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель назвав Російську Федерацію стороною конфлікту в стосунках з Україною. Про це він заявив під час відеоконференції, передає інформагенство УНН.

Верховний представник ЄС назвав Росію стороною конфлікту: подробиці

Жозеп Боррель - фото з відкритих джерел

"Через шість років, як всі члени Ради Безпеки підтримали Мінські домовленості, дуже мало зроблено для їх реалізації. Росія є стороною конфлікту, і ми враховуємо це, займаючи конструктивну позицію ", — сказав представник ЄС.

Боррель також підтримав ініціативу проведення саміту Кримської платформи і спільно з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем стане його учасником.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що останнім часом багато політиків голосно заговорили про ядерну зброю, від якої Україна відмовилася ще в 90-х, підписавши Будапештський меморандум. Однак подібне озброєння все ще залишається в Росії, яка веде проти нас війну. При цьому, на думку глави вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Леоніда Кравчука, в Кремлі не ризикнуть піти на ядерний удар по Україні.

Як пояснив Кравчук, подібний крок, в першу чергу, невигідний самій Росії. І не через ймовірне засудження світовою спільнотою або витрат на сам запуск ядерних ракет. Вся справа в наслідки подібної атаки.

У матеріалі нашого порталу також можна прочитати, чи можливе повне припинення транзиту російського газу через Україну? До чого і як ми повинні готуватися? На ці питання виданню "Коментарі" відповів директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАНУ Валентин Землянський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини