Головна Новини Світ ЄС Відмовчуватися більше не вийде: Макрон їде до Шольца на відверту розмову по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Відмовчуватися більше не вийде: Макрон їде до Шольца на відверту розмову по Україні

За інформацією POLITICO, Макрон обговорить із Шольцем розбіжності щодо України

13 березня 2024, 12:30
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон у п'ятницю відвідає Берлін, щоб зустрітися з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Сторони зустрінуться, щоби зменшити напруженість навколо України. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання Politico з посиланням на високопоставлених німецьких та французьких чиновників. До переговорів приєднається також прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Відмовчуватися більше не вийде: Макрон їде до Шольца на відверту розмову по Україні

Еммануель Макрон и Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Лідери ЄС хочуть, щоб ця зустріч стала демонстрацією єдності після напруженого періоду, коли франко-німецькі суперечки щодо України переросли у відкриту ворожнечу.

Видання зазначає, що тривала напруга почалася із заяви Макрона про те, що він не виключає можливості відправки західних військ воювати в Україні. Обережніший Шольц відповів, що цього не станеться. Через кілька днів Макрон, схоже, прямо відповів Шольцу: "Європа явно зіткнулася з моментом, коли потрібно не бути трусами", — сказав він у Празі.

Німецькі чиновники скаржаться, що Макрон жорстко висловлювався щодо України, але не надав такої військової підтримки, як Німеччина. За оцінками Кільського інституту, Франція надала Україні на 640 мільйонів євро менше військової допомоги порівняно з Німеччиною. Французи заперечують ці цифри.

Журналісти звертають увагу, що цього тижня Еммануель Макрон відклав давно запланований візит до України через напруженість із союзниками через його дедалі агресивнішу риторику. У неділю Єлисейський палац оголосив, що візит відбудеться протягом найближчих кількох тижнів.

Рішення про відкладення було ухвалено, щоб дати час для переговорів із союзниками, які принесуть "відчутні результати" для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як може змінитися законопроєкт про мобілізацію: що важливо врахувати на фінальній стадії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини