Головна Новини Світ ЄС Відповідь "від імені 27": ЄС надав колективну заяву на пропозиції Росії щодо безпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Відповідь "від імені 27": ЄС надав колективну заяву на пропозиції Росії щодо безпеки

Посольство Росії у ЄС отримало лист

10 лютого 2022, 17:23
Поділіться публікацією:

Європейський Союз заявив у четвер, 10 лютого, що надіслав єдиного листа у відповідь на пропозиції Росії країнам-членам щодо європейської безпеки від імені 27 міністрів закордонних справ блоку. Про це повідомляє Reuters.

Відповідь "від імені 27": ЄС надав колективну заяву на пропозиції Росії щодо безпеки

Прапори ЄС майорять перед штаб-квартирою Європейської комісії у Брюсселі - Reuters

Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, повідомила, що верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель вирішив відповісти від імені всіх держав, щоб продемонструвати єдність.

"Держави-члени Європейського Союзу погодилися, що високий представник повинен відповісти на послання міністра Лаврова від імені 27", — сказав речник Комісії на черговому брифінгу.

Посольство Росії у ЄС повідомляє, що отримало лист.

Зміст листів не був оприлюднений жодною зі сторін, але дипломати заявили, що вони стосуються занепокоєння Росії щодо безпеки на її західних кордонах і зусиль ЄС врегулювати напруженість за допомогою дипломатії.

Як повідомляли раніше "Коментарі", ще одна країна ЄС проти надання зброї Україні. Офіційний Мадрид вирішив наслідувати Берлін і теж відмовитися від постачання озброєння Україні на тлі інформації про можливість російського вторгнення. Іспанія вважає, що єдиним можливим шляхом уникнути ескалації є дипломатичний метод і конструктивні переговори.

У МЗС Іспанії впевнені, що потрібно продовжувати діалог із Росією та намагатися вийти на якесь компромісне рішення. На уточнювальне питання журналістів, чому Іспанія не хоче наслідувати приклад інших країн заходу та підтримати Україну постачанням оборонного озброєння, дипломат відповів, що Іспанія є членом Європейського Союзу та підтримує офіційну позицію ЄС. Політика Євросоюзу полягає у тому, що всі спірні моменти слід вирішувати шляхом переговорів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини