Головна Новини Світ ЄС Відсутність дій НАТО зараз заохочуватиме Путіна йти далі: політики про позачерговий саміт
commentss НОВИНИ Всі новини

Відсутність дій НАТО зараз заохочуватиме Путіна йти далі: політики про позачерговий саміт

В Бельгії члени НАТО зберуться на саміт для обговорення питань безпеки

23 березня 2022, 13:48
Поділіться публікацією:

24 березня заплановано позачерговий саміт НАТО, який відбудеться в Брюсселі. На саміті в форматі відеоконференції виступить президент України Володимир Зеленський. Польща на саміті підійматиме питання виключення росії з групи країн "Великої двадцятки" та надання України миротворчого контингенту.

Відсутність дій НАТО зараз заохочуватиме Путіна йти далі: політики про позачерговий саміт

Фото ілюстративне / Pixabay

"Ми будемо розглядати наслідки російського вторгнення в Україну, нашу міцну підтримку України і подальше посилення стримування і оборони НАТО у відповідь на нову реальність для нашої безпеки. В цей вирішальний час Північна Америка і Європа повинні продовжувати стояти разом в НАТО", — наголосив генсек Єнс Столтенберг.

Міністр економічного розвитку і технологій Польщі Петро Новак  розповів попереднє обговорення пропозицій з боку його держави між урядовцями західних країн.

"Під час зустрічей, у тому числі з міністром торгівлі США Джиною Раймондо, ми виступили з пропозицією виключити Росію з G20, що було зустрінуте позитивним відгуком і схваленням, і питання підлягає передачі президенту Байдену", – заявив Петро Новак.

Екс-міністр закордонних справ Павло Клімкін висловив свої сподівання щодо рішень, які мають бути ухваленими на саміті НАТО.

"Колективний Захід має зробити наступний крок щодо росії. Крім зобов’язань захищати своїх членів Альянс має сказати, що в нього є політичне та моральне зобов’язання захищати людей. Сьогодні потрібно стати на захист українців, інакше завтра прийдеться захищати себе. Хвиля закликів нападати на Польщу на російському телебаченні вже зашкалює", — наголосив політик.

Також він додав, що "НАТО має припинити ховатися за загальними фразами" про те, що воно не бажає йти на прямий конфлікт з агресором, який бомбить та руйнує українські міста і села. НАТО повинно допомогти українцям необхідною зброєю вже зараз та забезпечити встановлення гуманітарних зон безпеки і гуманітарних коридорів.

"Для НАТО це момент істини. Коли режим Мілошевича в Сербії почав етнічні чистки, то Альянс знайшов політичну волю для втручання та захисту людей. Путін розуміє тільки силу і відсутність дій НАТО зараз заохочуватиме його йти далі. Це як 1939 рік: або зупинити російську диктатури сьогодні, або мати повномасштабну світову завтра. Українці показали, що не бояться Путіна, тепер черга за НАТО", — написав він.

Як повідомляв портал, парламент просить пришвидшити процедуру включення України до ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини