Головна Новини Світ ЄС Використання активів РФ для військової допомоги Україні: Борель розповів, чи є зрушення
commentss НОВИНИ Всі новини

Використання активів РФ для військової допомоги Україні: Борель розповів, чи є зрушення

Боррель підтвердив, що у ЄС обговорюють використання активів РФ для військової допомоги Україні

5 березня 2024, 15:42
Поділіться публікацією:

Держави Європейського Союзу активно обговорюють можливість використання заморожених російських активів для збільшення військового потенціалу України. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель.

Використання активів РФ для військової допомоги Україні: Борель розповів, чи є зрушення

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

"Російські заморожені активи ми домовилися, що ці активи можуть бути використані для підтримки України", — заявив топ-дипломат ЄС.

За словами Борреля, їх також можна використати для того, щоб уникнути руйнування України. Він уточнив, що це означає збільшення військового потенціалу чи оборонної технологічної бази України.

"Але для цього нам все ще потрібна угода держав-членів, нам потрібна єдина база угоди, пропозиція спільної політики фінансової безпеки, допоки ми продовжуємо працювати на початковому етапі, щоб досягти угоди з цього питання", — додав Боррель.

Зазначимо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Єврокомісія протягом двох тижнів надасть офіційну пропозицію щодо використання заморожених російських активів на користь України. Ймовірно, що гроші підуть на зброю.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн минулого тижня несподівано заявила, що "настав час розпочати розмову про використання непередбаченого прибутку від заморожених російських активів для спільної закупівлі військової техніки для України". Раніше передбачалося, що гроші мають піти на відновлення України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — передача російських активів Україні: з яким закликом банки звернулися до Британії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини