Головна Новини Світ ЄС Використання росактивів на користь України: стало відомо, як відреагував ЄС на ідею Бельгії
commentss НОВИНИ Всі новини

Використання росактивів на користь України: стало відомо, як відреагував ЄС на ідею Бельгії

У ЄС не підтримали ідею Бельгії щодо використання росактивів на користь України

7 лютого 2024, 07:32 comments1148
Поділіться публікацією:

Країни Європейського Союзу не виявили особливого ентузіазму щодо пропозиції Бельгії використати заморожені російські активи на користь України шляхом випуску спеціальних боргових зобов'язань. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє агентство "Reuters".

Використання росактивів на користь України: стало відомо, як відреагував ЄС на ідею Бельгії

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Бельгія запропонувала союзникам України випустити боргові зобов'язання для фінансування Києва, використовуючи активи РФ як заставу для погашення боргу.

Ідея Бельгії також обговорювалася на рівні міністерств фінансів країн "Групи семи" як один із варіантів використання заморожених росактивів, але в ЄС до неї поставилися прохолодно, пише Reuters.

"Ми знаємо, що використання активів як застави має ті ж юридичні, економічні та фінансові проблеми, що і конфіскація, і більшість юридичних відділів країн G7 вважають так само", — сказав агентству європейський чиновник, знайомий із дискусіями.

Він, а також четверо інших співрозмовників Reuters погодилися з думкою, що використання активу як заставу в юридичному розумінні можна прирівняти до конфіскації – отже, воно несе такі ризики.

Джерела також вказали на інші проблеми плану Бельгії – зокрема, хто саме випускатиме облігації і як до них відноситимуться потенційні інвестори, якщо відбудеться дефолт при погашенні облігацій.

Крім того, європейські чиновники висловлювали побоювання, що такий крок може спровокувати зворотну реакцію проти європейських активів у Росії та заплямувати репутацію єврозони.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому складність передачі заморожених російських активів Україні: чим може відповісти РФ. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини