Головна Новини Світ ЄС Використовує Україну як заручницю: у МЗС відреагували на нову «підніжку» Угорщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Використовує Україну як заручницю: у МЗС відреагували на нову «підніжку» Угорщини

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Віктор Орбан веде гру з ЄС, використовуючи Україну як заручницю

29 листопада 2022, 15:30
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан веде свою гру із Європейським Союзом. І іноді у ній він використовує Україну як заручницю. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "Politico" заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Використовує Україну як заручницю: у МЗС відреагували на нову «підніжку» Угорщини

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

"Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан грає у власну гру з Європейським Союзом – і іноді використовує Україну як заручницю цих відносин", – заявив Дмитро Кулеба.

У свою чергу міністр звернувся до громадян Угорщини: "Що б ви не читали у ваших офіційних ЗМІ, українці не мають ворожості до угорців".

"Ми були друзями, ми є друзями і будемо друзями. Але нам потрібно виграти цю війну, і Україна виграє на користь Угорщини", — заявив український дипломат.

Як відомо, 29-30 листопада міністри закордонних справ країн Альянсу проводять чергову зустріч у Румунії. Очікується, що на ній обговорюватимуть подальшу підтримку України у війні проти Росії.

У переговорах взяв участь міністр Дмитро Кулєба. Проте, видання Financial Times першим повідомило, що Угорщина виступила проти участі глави МЗС України Дмитра Кулеби в офіційній сесії, тому український міністр вимушено зустрічався з колегами за окремою вечерею.

Варто зазначити, що угорський прем'єр нещодавно заявив про "російську загрозу" і виступив за "суверенну Україну", хоча ще нещодавно оскандалився через карту "Великої Угорщини", до якої було включено українську територію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — де Росія там розруха: про що говорить заява Зеленського – який прогноз війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини