Головна Новини Світ ЄС Віктор Орбан порівняв членство Угорщини в ЄС з окупацією СРСР
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Орбан порівняв членство Угорщини в ЄС з окупацією СРСР

Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз є пародією на СРСР.

24 жовтня 2023, 10:47
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан порівняв Європейський Союз з СРСР та назвав ЄС пародією на комуністичний режим. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Associated Press.

Віктор Орбан порівняв членство Угорщини в ЄС з окупацією СРСР

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Під час виступу в місті Веспрем Віктор Орбан заявив, що ЄС намагається позбавити Угорщину ідентичності та нав'язує свої цінності, які не властиві угорцям.

"Сьогодні з’являються речі, які нагадують часи СРСР. Те, що колись було трагедією, тепер у кращому випадку комедія", — розповів Віктор Орбан та додав, "Брюссель — не Москва. Москва була трагедією. Брюссель — це просто погана сучасна пародія".

Виступ Орбана відбувся на знак вшанування повстання проти радянських репресій в Угорщині, яке відбулось 23 жовтня 1956 року. Цей день є національним святом в країні та майданчиком для пропаганди владної партії. Орбан критикує ЄС та порівнює блок з СРСР, однак вказує, що Угорщина обирає власний шлях розвитку.

"Нам довелося танцювати під мелодію, яку свистіла Москва. Брюссель теж свистить, але ми танцюємо, як хочемо, а якщо не хочемо, то не танцюємо!", — заявив Орбан.

Свято, яке є пам’яттю за боротьбу проти окупації та за свободу відбувається в той момент, коли Росія окупувала Україну, сусідню країну до Угорщини. Крім того, Віктор Орбан неодноразово висловлював критичні заяви щодо України, блокував санкції проти Росії та є єдиним союзником Путіна в ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЄС не зміг ухвалити рішення про надання Україні траншу на 500 млн через блокування з боку Угорщини.

Також "Коментарі" писали, що у Чехії розповіли, хто ще в ЄС має таку ж позицію як Віктор Орбан щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини