Головна Новини Світ ЄС Одна з країн ЄС заблокувала рішення про фінансову допомогу Україні: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з країн ЄС заблокувала рішення про фінансову допомогу Україні: яка причина

ЄС не зміг ухвалити рішення про надання Україні траншу на 500 млн.

23 жовтня 2023, 16:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європейський Союз збирався проголосувати про надання Україні восьмого траншу допомоги на суму в 500 млн євро, однак Угорщина заблокувала це рішення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Радіо Свобода".

Одна з країн ЄС заблокувала рішення про фінансову допомогу Україні: яка причина

Угорщина блокує новий транш для України від ЄС. Фото з відкритих джерел

Угорщина вкотре не підтримала загальні тенденції ЄС про допомогу Україні та заблокувала спробу Європейського Союзу на новий транш.

"У ЄС знову не змогли ухвалити надання восьмого траншу для України на 500 мільйонів євро", — повідомив редактор "Радіо Свобода"в Європі Рікард Йозвяк.

Йозняк стверджує, що Угорщина таким чином ставить ультиматум для України, щоб виключити угорську фінансову установу OTP Bank зі списку міжнародних "спонсорів війни". НАЗК у вересні тимчасово призупинила статус для угорського банку, однак Будапешт вимагає від України юридичних гарантій, які б зафіксували неможливість повернення OTP Bank до списку міжнародних "спонсорів війни".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова правління "Газпрому" заявив про збільшення поставок російського газу до двох країн — Китаю та Угорщини. Це сталось після візиту прем'єр-міністра Віктора Орбана до Китаю, де він зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним.

Також "Коментарі" писали про американського професора Стенфордського університету Френсіса Фукуяму, який розкритикував Угорщину за присутність в ЄС та назвав країну без демократії. Натомість Фукуяма вважає, що Україна заслуговує бути членом Європейського Союзу. Цікаво, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто скаржиться на ЄС та заявляє, що там вважають позицію Будапешту проросійською.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини