Головна Новини Світ ЄС Вже не лише Угорщина: ще одна країна ЄС захотіла переговорів України РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Вже не лише Угорщина: ще одна країна ЄС захотіла переговорів України РФ

У Словаччині захотіли переговорів між Україною та РФ

23 листопада 2023, 10:30
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Словаччини заявив про необхідність переговорів України з Росією щодо припинення війни. Як передає портал "Коментарі", таку заяву глава МЗС Словаччини Юрій Бланар зробив під час спільної прес-конференції зі своїм колегою.

Вже не лише Угорщина: ще одна країна ЄС захотіла переговорів України РФ

Глава МЗС Словаччини Юрій Бланар. Фото з відкритих джерел

Причиною того, що Києву та Москві настав час сідати за стіл переговорів Бланар побачив у тому, що лінія бойового зіткнення в Україні стала відносно незмінною і "зараз можна побачити рішення у мирних переговорах".

"Мирне рішення завжди складне. Але ми маємо сказати, що нам потрібне припинення вогню перед мирними переговорами", — заявив дипломат.

Глава МЗС Словаччини назвав війну РФ проти України конфліктом, окресливши поточні умови на фронті як "заморожену фазу". За його словами, влада їх країни бачить, що конфлікт в Україні триває вже понад 600 днів, і "не призводить до жодних результатів".

Водночас Бланар наголосив, що Словацька Республіка й надалі продовжуватиме надавати Україні допомогу, але не у військовій сфері.

"Припинення вогню – це, звісно, наша позиція, позиція Словацької Республіки", — зазначив голова словацького МЗС.

Читайте також на порталі "Коментарі" – тема переговорів між Україною та Росією знову стрясає інформаційний простір. Президент Чехії Петр Павел фактично повторив тези деяких західних медіа про те, що становище України погіршується, переговори можуть розпочатися чи не наступного року, оскільки ЗСУ навряд чи отримають перевагу, а РФ має сильнішу мобілізаційну базу для живої сили. Тим часом українська влада демонструє, що до переговорів не готова. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нагадує, що всі домовленості, досягнуті з 2014 до 2022 року, Росія порушувала. Президент Володимир Зеленський називає передумовою переговорів виведення російських військ із українських територій. Київ продовжує просувати свою формулу миру, сподіваючись, що після чергової зустрічі радників глав держав відбудеться Глобальний саміт миру, найімовірніше, 2024 року. Що зараз можна сказати про битви навколо теми переговорів? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини